Ontdek deze verfrissende waterattracties in pretparken!

De zon straalt, de temperatuur stijgt en je bent klaar voor een dag vol waterplezier. Zo koel je namelijk lekker even af! In veel Nederlandse pretparken heb je de leukste waterattracties voor jong en oud! Of je nou voor wat verkoeling gaat of die adrenalinekick wilt van een wildwaterbaan: er is voor elk wat wils. Check snel deze waterattracties die je niet kunt missen deze zomer!

Slagharen: Aqua Mexicana

In Attractiepark Slagharen vind je hét zwemparadijs voor het hele gezin. Hier geniet je van twee waterspeeltuinen, tien glijbanen, een bubbelbad en een groot subtropisch zwembad. Zo heb je genoeg waterplezier en koel je lekker af van die hitte. Hier zijn tickets met korting voor Slagharen! (let op: toegang tot Aqua Mexicana is echter niet inbegrepen bij je ticket).

Aqua Mexicana

Dolfinarium: Waterpret

In het Dolfinarium kun je niet alleen oog in oog staan met de bijzondere zeezoogdieren, maar ook zelf genieten van het water. Waterpret is een waterattractie waar iedereen goed kan afkoelen op een warme dag met zeven verschillende waterglijbanen en een terras van restaurant Zandhapper. Sluit de dag dan af met een bijzondere dolfijnenvoorstelling! Scoor je kaartjes hier.

Waterpret

Efteling: Piraña

Deze wildwaterbaan is een klassieker in de Efteling. Deze wilde boottocht geeft je die adrenalinekick én afkoeling in één. De wilde rivier neemt je mee langs de rotsen, totempalen en watervallen. Probeer samen in de boot deze wildwaterrivier te doorstaan en bestel je kaartjes voor een dagje Efteling!

Piraña

Drievliet: Jungle river

Ook in Familiepark Drievliet is er genoeg keuze in waterattracties. Denk aan het Fonteinplein, Spray Park, maar ook de Jungle River. Op de Jungle River stap je in een boomstam, glij je naar beneden en probeer je droog te blijven (wat onmogelijk is!). Ook hier heb je dus die adrenalinekick en verkoeling in één attractie!

Jungle River

Drouwenerzand: Waterplein

Als je een dagje naar Drouwenerzand gaat op een warme zomerse dag, moeten de kleinsten vooral handdoeken en zwemkleding meenemen. Op het waterplein kunnen de kids genieten van de waterstralen uit de grond en de uitdaging aangaan om droog te blijven. Bestel hier je tickets inclusief onbeperkt eten en drinken!

1Drouwenerzand.jpeg