Ontdek Kwetterterp in Dierenpark Amersfoort

Afbeelding: DierenPark Amersfoort (YouTube)

Vogelliefhebbers opgelet: in Dierenpark Amersfoort kun je een bezoekje brengen aan Kwetterterp! Hier ontdekken kinderen op een leuke interactieve manier meer over de Nederlandse vogels en natuur. Dit themadeel kun je vinden in het Woud; het themagebied over de Nederlandse natuur.

De Kwetterterp is ontwikkeld in samenwerking met de Vogelbescherming. Samen met de Woudwachter - een échte ‘vogelfan’ - kom je in de werkschuur van alles te weten over de Nederlandse vogels. Welke vogel maakt welk geluid? Wat gebeurt er in het nest van een houtduif? Hier kom je allemaal achter in Kwetterterp! Aangezien het in samenwerking is met de Vogelbescherming, leer je ook hoe je vogels die worden bedreigd van hun leefgebied zelf kunt helpen.

In het Woud kun je ook andere dieren bezoeken. Ga bijvoorbeeld langs de dassen of wolven. Ook zijn er eikelmuizen, de meest zeldzame knaagdieren van Nederland. Met wat geluk kun je ook nog eens wilde dieren in de natuur spotten, waaronder konijnen, eekhoorns en ijsvogels! Zo kun je ook tot rust komen in de groene omgeving.

Kom dus snel naar Dierenpark Amersfoort en maakt dit zelf mee!