Ontmoet het schattige babyolifantje Maxi in Blijdorp!

Foto: Diergaarde Blijdorp

Ga snel naar Diergaarde Blijdorp, want je kunt op kraamvisite bij het pasgeboren Aziatische olifantje! Het olifantje heeft de naam Maxi gekregen en is vernoemd naar z’n grootvader Maximus.

Over Maxi’s geboorte

Moederolifant Faya had een succesvolle bevalling en met de twee gaat het goed. Maxi is net twee weken oud, geboren op 9 oktober 2022. Inmiddels is het babyolifantje elke dag buiten en ontdekt hij samen met zijn moeder en oma hun woonomgeving. Bekijk hier een korte video waar je Maxi ziet rondlopen met zijn familieleden!

Maxi is het 7e lid van de familie en het 16e geboren olifantje van Blijdorp. Verder woog hij ongeveer 80 kilo bij zijn geboorte. Wist je ook dat Blijdorp 4 generaties van olifanten vertegenwoordigt? Volgens Blijdorp is dat een unieke situatie!

Met Maxi’s komst is zijn grootmoeder Bangka nu ook voor het eerst oma, die veel steun heeft gegeven aan haar dochter Faya tijdens haar eerste zwangerschap die maar liefst 22 (!) maanden duurde. Vraag jij je af hoe Maxi precies op de wereld is gekomen? De site van Diergaarde Blijdorp heeft de webcambeelden van zijn geboorte. Zo zie je hoe Faya tijdens de geboorte van haar jong nog met haar familie rondloopt. Echt bizar!

Op kraamvisite in Diergaarde Blijdorp

Het allerleukste is natuurlijk om zélf het babyolifantje ontmoeten. Zo kun je in het echt zien hoe schattig Maxi is! Dus snel naar Blijdorp voor een kraambezoekje. Naast het nieuwe olifantje zijn er uiteraard ook vele andere dieren te zien in het park, waaronder leeuwen, kleine panda’s en neushoorns. Bewonder deze bijzondere dieren en sta oog in oog met ze. Bestel daarom snel een kaartje van €24,50 voor maar €21,50 en maak er een mooie dag van!

Kaartjes Diergaarde Blijdorp