Nationale Opa & Oma-dag: ga gezellig met elkaar op pad

Hoewel deze feestdag minder bekend is dan Moeder- en Vaderdag, ‘vieren’ we in Nederland sinds 2004 ook Opa & Oma-dag. Elk jaar vindt deze dag plaats op 4 juni. Een mooi moment om wat extra aandacht aan elkaar te besteden en onvergetelijke herinneringen te maken. Ga daarom gezellig met elkaar op pad!

Met opa en oma naar de dierentuin

Of jij opa en oma nou meeneemt of dat zij jou trakteren op een uitje: dat maakt eigenlijk niet uit. De dierentuin is in ieder geval altijd een goed idee om naartoe te gaan. Verspreid door heel Nederland liggen de prachtigste dierenparken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Diergaarde Blijdorp, ontdek Ouwehands Dierenpark of ga naar DierenPark Amersfoort.

2. Olifanten+logo.jpg

Een dagje pretpark met de familie

De kleinkinderen zullen zich opperbest vermaken in een pretpark en gelukkig is er in deze categorie veel keuze. Zo is DippieDoe een park voor de allerkleinsten, terwijl de Efteling bij iedereen wel tot de favorieten behoort. Maar ook Madurodam, Slagharen en Julianatoren zijn zeer de moeite waard.

Schermafbeelding 2023-01-31 094027.png

Doe kennis op in het museum

Wil je, naast een leuk uitje, ook nog wat educatiefs opsteken? Dan is het museum misschien een goed idee. In het Maritiem Museum Rotterdam kom je bijvoorbeeld alles te weten over de maritieme wereld. Meer interesse in de luchtvaart? Dan is het Aviodrome echt iets voor jou. En tja, het spoor (Het Spoorwegmuseum) mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Aviodrome Beeld_Liggend_50jaar-vliegtuigjes.jpg

Geniet van een avondje uit

In plaats van een dagje, kun je er ook voor kiezen om een avondje uit te plannen. Zing gezellig mee met alle ABBA-hits tijdens de musical Mamma Mia!, kijk je ogen uit bij Disney’s AIDA of streep klassieker Les Misérables af van jullie bucketlist.

130x108 mm E-paper-Parool.jpg

Kortom: je kunt genoeg doen om Opa & Oma-dag te vieren. Plan nu jullie dagje of avondje uit en beleef samen een heerlijke tijd. Geniet ervan!