Films onder de sterrenhemel: dit zijn de leukste openluchtbioscopen van Nederland

Veel filmliefhebbers kijken reikhalzend uit naar de zomer. Dan worden op veel plekken door heel het land namelijk openluchtbioscopen opgetuigd. Het lekkere weer nodigt immers uit om gezellig met z’n allen een film te kijken onder de sterrenhemel. Wil jij deze unieke ervaring ook meemaken? Hieronder vind je een overzicht van de leukste openluchtbioscopen die je deze zomer kunt bezoeken.

Stoeltje mee, kleedje onder de arm en een tas vol drank en snacks: zodra je deze essentials hebt ingepakt, kan het filmfeest beginnen!

Movies at the Hermitage in Amsterdam

In Amsterdam kun je terecht bij de grootste openluchtbioscoop van Nederland: Movies at the Hermitage. De binnenplaats van museum Hermitage Amsterdam verandert van 9 t/m 27 augustus in een onovertroffen bioscoop. Van klassiekers als Gladiator tot het alom bejubelde The Worst Person in the World - iedereen kan hier zijn of haar hart ophalen.

Rooftop Cinema Utrecht

Op een uniek dakterras genieten van een film, inclusief een waanzinnig uitzicht over de Utrechtse skyline? Dan moet je bij de Rooftop Cinema van Pathé Utrecht Leidsche Rijn zijn. Deze zomer worden er verschillende films vertoond. Ga voor meer informatie naar de site van Pathé.

Film in de Tuin in Dordrecht

In Dordrecht vindt deze zomer weer het ‘Film in de Tuin’-evenement plaats. Brasserie en filmtheater De Witt laat iedereen op 4, 11, 12, 18, 19 en 25 augustus van een filmpje genieten in de Kloostertuin. Het programma is op het moment van schrijven nog niet bekend, maar kan gevonden worden via deze weg.

Rooftop Cinema Groningen

Ook in Groningen kun je het dak op om een film te kijken. Op het dak van Forum, het beroemde gebouw in het centrum van de stad, worden op 5 & 19 juli, en 2, 9, 16 en 23 augustus films vertoond in de Rooftop Cinema.

Open Air Film Festival Maastricht

Maastrichtse filmliefhebbers worden binnenkort getrakteerd op de vierde editie van het Lumière Open Air Film Festival. Van spraakmakende premières tot tijdloze klassiekers: houd 16 t/m 27 augustus 2023 vrij om alles te kunnen zien.

Focus op het dak in Arnhem

De Arnhemse bioscoop Focus gaat ook het dak op. De gehele zomervakantie (14 juli t/m 27 augustus) wordt er elke avond een film in de open lucht vertoond. De aanvangstijd is afhankelijk van zonsondergang en kan dus per keer verschillen.

Blijf meteen een nachtje slapen

Films in openluchtbioscopen kunnen vaak alleen plaatsvinden als het donker is. Daarom is het niet uitzonderlijk dat de film pas laat eindigt. Blijf daarom lekker slapen bij een hotel in de buurt. Bij ons scoor je met korting een voucher voor Bastion en Fletcher Hotels, dus boek snel een voordelige overnachting en maak er een heerlijk uitje van!