Dit is het programma van de Uitmarkt 2023, dat nu een andere naam heeft

Traditiegetrouw vindt in het laatste weekend van augustus de Uitmarkt plaats. Hiermee vieren we de opening van het nieuwe culturele seizoen. Maar na 45 jaar stopt de Uitmarkt in haar huidige vorm en krijgt dit festijn een andere naam: DE OPENING. Benieuwd naar het programma? Lees dan snel verder.

Programma Uitmarkt 2023 - DE OPENING

DE OPENING gaat eigenlijk pas in 2024 van start. Het is dan de bedoeling dat elk jaar één stad het centrale festivalhart wordt, waarvandaan live-uitzendingen plaatsvinden. Je kunt het een beetje vergelijken met nationale evenementen zoals Koningsdag en Sinterklaas.

De organisatie gebruikt de aankomende editie nog als ‘overgangsjaar’. Op kleinschalige wijze wordt in Amsterdam - dé standplaats van de Uitmarkt - op 26 en 27 augustus de opening van het culturele seizoen gevierd. Bezoekers kunnen in Koninklijk Theater Carré zogenoemde Sneak Peek Tours boeken, om kennis te maken met voorproefjes van nieuwe voorstellingen. Ook zijn er verschillende tv-opnamen waar men bij aanwezig kan zijn. Zo is er zaterdagavond een grote liveshow vanuit Carré, met artiesten als Claudia de Breij, Huub van der Lubbe, Eric Corton, Jett Rebel, Naaz en Spinvis.

Musical Sing-a-Long 2023 wordt Musical Awards: The Kick-Off

Op zondag is het traditiegetrouw vooruitblikken op het musicalseizoen. De Musical Sing-a-Long staat echter niet op het programma. Deze show wordt nu ingeruild voor Musical Awards: The Kick-Off. Bekende titels passeren de revue, maar ook nieuwe voorstellingen laten zich voor het eerst aan heel Nederland zien. Je kunt optredens verwachten van onder andere Pretty Woman, Les Misérables, Disney’s AIDA, De Hospita en Grease.