Goede recensies voor The Bodyguard: 'Eigentijds en spectaculair'

The Bodyguard is afgelopen weekend in première gegaan in het Beatrix Theater Utrecht. De musical keert voor slechts 5 maanden terug en als je de recensies leest, mag je deze theatersensatie echt niet missen.

Algemeen Dagblad - 4 sterren

"(...) Dat maakt The Bodyguard, eerder tussen 2015 en 2017 te zien in Utrecht met Romy Monteiro en April Darby in de rol van Marron, tot een eigentijdse voorstelling. Decor, licht en speciale effecten zorgen voor een visueel spektakel, de choreografie van het ensemble is spetterend.

(...) Gelukkig draait The Bodyguard vooral om de zang, en goddank waren Alberta en Nurlaila Karim (als Rachel Marrons zus Nicki) beschikbaar, met weergaloze solo’s en krachtige zang met het ensemble. Alberta imiteert Whitney Houston niet bij al haar klassiekers, maar durft haar eigen draai aan het repertoire van de betreurde zangeres te geven."

Parool - Geeft geen sterren

“We zijn niet gekomen voor een diepzinnig verhaal. We willen kijken of Nyassa Albert net zo’n fenomenale show neerzet als Romy Monteiro - destijds 22 jaar - bijna acht jaar geleden. Dat het antwoord positief is, komt eigenlijk niet als een verrassing, want in de Tina Turner-musical waren haar energie en zangkwaliteit ook al op hoog niveau.

Tijdens de opening komt ze uit de lucht neerdalen om Queen of the Night eruit te knallen en aan het slot schuift haar podium een stuk omhoog en worden we getrakteerd op het onvermijdelijke, maar nog immer prachtige I Will Always Love You."

Metro - 4 sterren

"Je krijgt spektakel (een vaste thuisbasis als het Beatrix Theater biedt ruimte voor een enorme LED-show), een reeks aan bekende Whitney Houston-songs en een ensemble dat met dans en zang de zaal wel aan de gang krijgt. Ook schiet- en politiespektakel in de zaal trouwens, waarvoor bij aanvang wordt gewaarschuwd (‘hoort bij de show’).

(...) Nyassa Alberta is ook op haar plaats als de ster van de show. Voor haar is het Beatrix Theater bijna een tweede thuis, want voor deze musical stond zij er ook al als Tina Turner. Misschien is deze dans- en zanggigant nog wel meer een Tina Turner dan een Whitney Houston, maar ja, je kunt niet voor eeuwig die eerste zijn. Vol verwachting bouwt The Bodyguard natuurlijk op naar dat moment dat nooit uit de musical zal verdwijnen, dé uithalen aan het einde vanI Will Always Love You. Dat lukt Nyassa Alberta tot in de perfectie, waarmee zij heeft overtuigd."

Theaterkrant - Geeft geen sterren

"De chemie tussen de twee hoofdrolspelers is vooral mooi zichtbaar wanneer ze in een karaokebar zijn. Rachel stelt voor dat ze, omdat ze niks van Frank weet, naar zijn leven gaat raden. Als ze het enigszins goed heeft, moet Frank zingen. Frank kan niet zingen, maar doet dit uiteindelijk toch. Hij voert zelfs een versie van I Will Always Love You uit, inclusief boyband-_danspasjes. Janssen is goed in het heel slecht uitvoeren van dit nummer en laat daarmee zien ook komisch sterk te zijn. Alberta zingt daarna indrukwekkend _I Have Nothing. Met uiteraard de kus als afsluiting van de eerste akte."