Regisseur The Bodyguard: ‘We mogen het gewoon weer gaan doen’

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

Carline Brouwer, regisseur van The Bodyguard, kan niet wachten om deze theatersensatie met het grote publiek te delen. Dat vertelde ze onlangs op de perspresentatie van deze 'gloednieuwe' musical.

"Ik vind het natuurlijk geweldig en bijzonder", begon ze haar toespraak. "Acht jaar geleden hebben we al 675 voorstellingen gespeeld en toen kwamen er ruim 850.000 bezoekers. Daar doe je het natuurlijk voor. En ja, nu mogen we het gewoon weer gaan doen. Hier staat dus een heel blij mens."

Echt spannend

Brouwer wilde destijds een echte thriller maken van The Bodyguard. "Iets wat echt spannend is, waar mensen voor op het puntje van hun stoel gaan zitten. Daarnaast moet ook de love story er goed uitkomen en uiteraard is het ook gewoon een popconcert. Mensen houden van de muziek van Whitney Houston en komen daar ook echt voor. Die muziek moet dus knallen."

Een vleugje Beyoncé

Om dit voor elkaar te krijgen, wordt er gewerkt met spectaculaire decors. "Geïnspireerd door Beyoncé wilden we bijvoorbeeld bewegende schermen. Verder zie je ook een touch van Bruno Mars en Chaka Khan terug."

The Bodyguard anno 2023

"Tot slot gaan we The Bodyguard natuurlijk ook een beetje '2023' maken", verklapt Brouwer. "Er is bijvoorbeeld een mannenrol die nu door een vrouw gespeeld gaat worden en het kind van Rachel Marron wordt nu door jongens én meisjes gespeeld. Daarnaast zijn ook de kostuums aangepast aan deze tijd. Voor mensen die de musical destijds al gezien hebben, valt er daarom genoeg nieuws te ontdekken."

Tickets The Bodyguard

Wanna dance with somebody? Scoor dan nu jouw tickets voor The Bodyguard. Slechts 5 maanden te zien in het Beatrix Theater Utrecht.