Verrassing! Schattige ringstaartmaki geboren in DierenPark Amersfoort

Er is weer leuk nieuws vanuit Dierenpark Amersfoort gearriveerd! Aan het einde van de zomer is daar tot hun verrassing namelijk een ringstaartmaki geboren. Zó schattig!

Na vijf maanden zwanger zijn is de moeder bevallen van een gezond jong. Volgens dierverzorger Lotte Gielen gaat het goed met de jonge maki. “Moeder en jong zijn onafscheidelijk en laten zich regelmatig zien”, vertelt ze.

Leuke verrassing

Hoewel het bekend was dat de ringstaartmaki drachtig was, is het alsnog een leuke verrassing. “In voorgaande jaren werden maki’s in het voorjaar geboren. Dit maki-jong liet dus even op zich wachten”, zegt Lotte.

Het pasgeboren dier klemt zich nog stevig aan de buik van z’n moeder. Pas over een aantal weken wordt de kleine maki verplaatst naar de rug, totdat het jong zelf op ontdekking kan gaan. Ringstaartmaki’s zijn namelijk sociale dieren, die onder een strenge hiërarchie leven. Hier stellen mannen zich onderdanig op en zijn vrouwen de baas.

Helaas worden ringstaartmaki’s in hun oorspronkelijke leefgebied bedreigd. Ze komen uit Madagaskar, een eiland nabij Zuid-Afrika. “We zijn daarom extra blij met de geboorte van deze ringstaartmaki in DierenPark Amersfoort”, verklaart Lotte.

Bekijk het filmpje hieronder en zie hoe schattig het jong is!

Neem alvast een kijkje!

Bezoek zelf de ringstaartmaki’s

Deze schattige ringstaartmaki kun je zeker al bewonderen in DierenPark Amersfoort. Kom dus snel een keer langs en spot het jong met de moeder! Daarnaast kun je natuurlijk ook andere dieren bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan hyena’s, giraffen en zebra’s. Bestel hier je tickets met €5,- korting!

2023_beeld_ Dinopark (3).jpg