Vuurwerk, optredens en nog veel meer: wij waren op het jubileumfeest van Slagharen

'Slagharen, daar kun je veel beleven. Slagharen, daar is het altijd feest.' Hoewel het Slagharen-lied al verklapt dat het hier altijd feest is, bleek dat afgelopen zaterdag helemaal waar te zijn. Het Overijsselse pretpark vierde haar 60ste verjaardag en pakte uit met een heus Slagharen Festival. Wij waren erbij en genoten van een leuk dagje uit!

Slagharen begon ooit als vakantiepark met shetlandpony's. Die dieren waren destijds erg zeldzaam in Nederland en werden dus een echte bezienswaardigheid. Twee jaar later begon de ontwikkeling van het attractiepark, dat in de loop der jaren zou uitgroeien tot een volwaardig pretpark. En nu, 60 jaar later, is Slagharen nog steeds in trek. Jaarlijks bezoeken ongeveer 1,2 miljoen mensen het attractiepark. Reden genoeg om een goed verjaardagsfeestje te vieren!

Slagharen Festival

Dat feestje vond plaats op zaterdag 27 mei. Onder de noemer ‘Slagharen Festival’ werd er groots uitgepakt. Allereerst was daar een bijzondere opening door directeur Dave Storm, die samen met burgemeester Maarten Offinga en Andries Heidema (commissaris van de Koning in Overijssel) het startschot gaf voor de feestelijke dag en ook meteen voor de volgende 60 jaar Slagharen.

Daarna was het tijd voor een bijzondere parade door de Main Street. Deze lange straat, die het ene deel van het park met het andere verbindt, werd gevuld met een lange stoet aan kinderen. Deze waren allemaal afkomstig van lokale verenigingen en brachten op deze manier een ode aan Slagharen. Dit zorgde voor veel gezelligheid. Veel mensen namen even de tijd om naar de optocht te kijken en stonden versteld van al het moois dat er te zien viel.

IMG_7393.jpg

Shows op het podium

Hetzelfde gold voor het podium. Deze was gesitueerd op het Fonteinplein en daardoor niet te missen. ‘s Middags werden de bezoekers maar liefst twee uur vermaakt door de familie Kazàn. Eerst was het de beurt aan vader Hans, die een leuke spelshow had voorbereid. Daarna trad zoon Steven op met zijn bekende goocheltrucs om daarna plaats te maken voor nog een spelshow van zijn vader. Het publiek kon beide mannen erg waarderen en deed leuk mee.

Ook bij de optredens van Diede en BTMS (een coverband die hit na hit speelde) ging het dak eraf. Zo werd er flink gezongen en gedanst. De aanwezige foodtrucks maakten de sfeer op het centrale plein compleet.

IMG_7391.jpg

Attracties langer open

Wie geen zin had in optredens - of wie gewoon langer wilde genieten van een dagje pretpark - kon nog een paar ritjes maken in één van de vele attracties. Normaliter sluit Slagharen om 18.00 uur, maar nu gingen de deuren pas om 22.00 uur dicht. Daardoor konden er unieke _rides_beleefd worden. Want zeg nou zelf: een rondje in het reuzenrad is toch erg gaaf als het al een beetje donker begint te worden.

IMG_7407.jpgIMG_7421.jpg

Knallende afsluiter van een spetterende dag

Natuurlijk eindigde deze feestdag met een knaller. Klokslag 22.00 uur ging er, na te hebben afgeteld, het nodige vuurwerk de lucht in. Een passend einde, want deze spetterende dag zullen we niet snel meer vergeten!

Zelf een dagje Slagharen meemaken? Scoor dan snel jouw Slagharen tickets met korting.

IMG_7437.jpg

IMG_7397.jpg