Tientallen prairiehondjes geboren in DierenPark Amersfoort

Afbeelding: DierenPark Amersfoort (YouTube)

Weer vrolijk nieuws uit DierenPark Amersfoort! Er zijn zwartstaartprairiehondjes geboren. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel er zijn, maar er zijn zeker tientallen welpjes. De eerste zijn momenteel al de buitenwereld aan het verkennen.

Volgens dierverzorger Saskia Visser is het uitzonderlijk. “Want de eerste weken na de geboorte leven de jongen onder de grond, in de gangenstelsels die de prairiehondjes zelf hebben gegraven”, vertelt Visser. “De gangen hebben meerdere kamers, die allemaal een eigen functie hebben. Zo heeft elke familie een eigen slaapkamer en een aparte kraamkamer. In de kraamkamers verblijven de jongen ongeveer zes weken, daar worden zij verzorgd door hun moeder.”

Net als stokstaartjes, worden prairiehondjes doof, blind en kaal geboren. Pas wanneer hun zintuigen volledig ontwikkeld zijn en ze een vacht hebben, kunnen zij voor het eerst boven de grond hun omgeving ontdekken. Een paar prairiehondjes zijn al druk bezig met het verkennen van hun leefomgeving, en binnenkort zullen er hoogstwaarschijnlijk meerdere volgen.

Bekijk hier de kleine prairiehondjes!

Kaartjes DierenPark Amersfoort

Kom deze schattige prairiehondjes zelf zien en plan een dagje uit in DierenPark Amersfoort! Dit is dé dierentuin voor kinderen, waar zij oog-in-oog komen te staan met bijzondere dieren, wat van de dierenwereld opsteken en het Dinobos kunnen bezoeken. Bestel hier je tickets met korting!

Apeneiland DierenPark Amersfoort (3).jpg