Tips om gratis te sporten

Het nieuwe jaar is begonnen! Ben je al gestart met de goede voornemens? Als fit blijven één van je voornemens is dan zit je hier goed. Naar de sportschool gaan is namelijk niet goedkoop, maar bewegen kan altijd gratis. Daarom hebben wij hier een paar tips om gratis te sporten en fit te blijven. Zo begin je het nieuwe jaar goed en gezond!

Een rondje hardlopen

Hardlopen is dé manier om om fit te blijven zonder budget, maar ook de perfectie manier om te genieten van de buitenlucht en een prachtig uitzicht. Doe je hardloopschoenen aan en zet een muziekje op. Geniet van de omgeving en haal een frisse neus. Kies een prachtige route en voel de wind in je haren terwijl jij je calorieën verbrandt.

Pak de fiets

Doe dit gezellig samen of in je eentje; fietsen is een simpele manier om in beweging te blijven! Misschien fiets je al naar werk, maar ook in je vrije tijd is dit aan te raden. Neem een vriend(in) of familielid mee en klets lekker door op de fiets. Op die manier beweeg je zonder dat je doorhebt dat je aan het sporten bent!

Ga een stukje wandelen

Zo kun je ook lekker genieten van de buitenlucht terwijl jij je 10.000 stappen haalt. Een stukje wandelen is een goede optie voor degenen die zonder teveel poespas willen bewegen. Ga alleen of samen op pad en loop door de bossen of de stad. Fit blijven kan zo makkelijk zijn!

Gebruik YouTube-video’s

Als je thuis ook de ruimte hebt om te sporten kun je uiteraard ook wat hulp zoeken op YouTube. Hier zijn genoeg fitness guru’s voor verschillende sporten: van yoga en dansen tot cardio. Er is genoeg keuze, dus je vindt vast iets wat je echt leuk vindt om uit te proberen. Zo is een leuke work-out gegarandeerd!

Doe een potje pingpong of tafeltennis

Ben jij meer iemand die competitie zoekt? Zoek dan een tafeltennistafel op in de buurt en maak er een competitie van. Neem je eigen spelmateriaal mee, roep je vrienden bijeen en maak er samen een mooi potje van. Een potje tafeltennis lijkt misschien niet zo intensief, maar reken er maar op dat je goed je bovenlichaam beweegt.

Skiën en snowboarden in SnowWorld

Helaas is skiën niet gratis, maar voor de liefhebbers is het altijd mogelijk om in eigen land te skiën. In SnowWorld kun je urenlang van de piste. Ben je een beginner? Geen zorgen; hier kun je ook skilessen nemen. Daarna kun je van een après-ski genieten. Zo leuk kan fit blijven zijn! Hier kost een skipas met korting slechts € 24,95, dus probeer het snel uit.

SnowWorld-3 (1).jpg

2-daagse golfcursus

Hoe leuk is het om het nieuwe jaar te beginnen door een nieuwe sport uit te proberen? Misschien ontdek je gelijk een nieuwe hobby! Met de 2-daagse golfcursus kun je zo snel mogelijk je golfvaardigheidsbewijs halen; een professional leert jou namelijk alles over verschillende golftechnieken. Zo kun je na deze cursus golfen op verschillende locaties in Nederland. Een 2-daagse golfcursus is hier afgeprijsd van € 210,- voor maar € 29,-, dus sla nu je slag.

Tweedaagse golfcursus.png