Op vliegreis met kinderen? Check deze tips!

De zomervakantie is begonnen! Ga jij er ook lekker tussenuit en heb je een vliegvakantie met kinderen op de planning staan? Een goede voorbereiding is het halve werk zoals de meesten wel weten, dus hier hebben wij een paar essentiële tips voor jou om je vliegvakantie zo relaxed mogelijk te laten verlopen!

Check alle info van je vlucht

Wellicht ligt deze tip voor de hand, maar vaak wordt het toch nog vergeten. Je wilt er niet te laat achter komen dat je de verkeerde tijd in gedachten had voor de incheckbalie, of een wijziging in het rooster missen. Bekijk daarom van tevoren alle info van je vlucht op Schiphol.nl (of de website van de luchthaven waarvandaan jij vertrekt). Zo ben je up-to-date over alles omtrent je vlucht.

Goed voorbereiden op de security check

Het is tijdens de zomervakantie onvermijdelijk dat je in de rij komt te staan voor de security check. Om het zo snel mogelijk te laten verlopen zodat iedereen de vlucht kan halen, kun je jezelf en je kinderen vast voorbereiden.

Wat te doen:

  • Naast het dragen van dunne kleding is het belangrijk om de zakken van je kinderen te checken (je weet maar nooit wat ze stiekem erin hebben gestopt).
  • Berg je paspoorten en boarding passes in hetzelfde vak van je bagage op.

Reserveer een tijdslot voor security

Als je met de kinderen bent kan er veel tijd verloren gaan door afleiding. Vooral als je in je eentje met kids onderweg bent. Om je reis gestructureerd te houden, kun je een tijdslot reserveren voor de security check. Dan weet je wanneer je precies met de kids wordt gecheckt. Ideaal voor de ongeduldige kleinsten ;)

Voor de alleenreizende ouder

Ben je alleenstaande ouder of reis je zonder je partner met je kind(eren)? Vergeet dan vooral niet om een toestemmingsformulier van de Koninklijke Marechaussee mee te nemen. Zo kan de (andere) ouder toestemming geven voor de reis. Het kan namelijk gebeuren dat de marechaussee dit formulier wil zien - dit om ontvoering te voorkomen. Neem het dus altijd mee!

Alleen handbagage? Dit mag mee!

Heb je geen koffer om in te checken? Let er dan ook goed op wat je in je handbagage meeneemt. Schiphol heeft hier een lijst met zaken die écht niet mee mogen. Zou zonde zijn als je iets weg moet gooien bij de douane… En check dit vooral even na in de tassen van je kinderen!

Neem genoeg entertainment mee voor de kleinsten

Zo’n vlucht met alles erop en eraan kan lang duren voor kinderen… Neem daarom zo veel mogelijk entertainment voor ze mee! Een boek, papier en kleurtjes voor de creatievelingen of een leuk spel. Zo vliegt de tijd sneller voorbij voor ze!

Check hier deals voor verre reizen

Tja, een vliegreis met de kinderen vergt veel voorbereiding... Maar dat maakt het zeker niet minder leuk! Ben je nog op zoek naar een verre reis? Check dan ons volledige aanbod voor verre reizen met korting en maak er een onvergetelijke vakantie van!

hanson-lu-NoRgwe0jKi8-unsplash.jpg