Tips voor een dagje uit in Arnhem

Van het bewonderen van historische gebouwen, cafés en winkels tot een wandeling in de natuur… Je kunt altijd wel wat vinden om te doen in Arnhem. In deze blog hebben we een paar leuke tips voor je op een rijtje gezet voor een leuk uitje in Arnhem!

De historische kelders

Onder de winkelstraten van de stad zijn er maar liefst 36 eeuwenoude kelders. Als je deze kelders bezoekt, lijkt het net alsof je door de geschiedenis van Arnhem reist. De kelders dateren uit de Middeleeuwen, namelijk de 14e eeuw.

De Eusebiuskerk

Ook de Eusebiuskerk kan niet ontbreken in het stadsbeeld van Arnhem. Dit prachtige gotische gebouw is vijf eeuwen oud! Ook worden er vaak tentoonstellingen en evenementen georganiseerd, of je kunt met de lift omhoog voor het mooiste uitzicht over de stad.

Ga de natuur in

In de natuur bij Arnhem kun je ook even wandelen of wild spotten. Denk bijvoorbeeld aan Nationaal Park de Veluwezoom of Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Deze liggen allemaal aan de stad! Ben je met de kinderen en wil je het wat interactiever maken? Doe dan ook een Nature Game. Met deze leuke interactieve spellen op je smartphone kun je de natuur op een grappige manier ontdekken.

Winkelen in het centrum

Arnhem heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar je kunt er ook lekker shoppen! Loop door de Koningstraat (dit is dé plek in Arnhem om te shoppen) en door de 7 straatjes. De 7 straatjes bestaan uit verschillende historische panden. Hier vind je niet alleen kledingwinkels, maar ook meubelzaken en bijzondere boetiekjes.

De Korenmarkt

Niet alleen voor shoppen kun je in Arnhem terecht, maar ook voor uitgaan of leuke kroegjes. De Korenmarkt is hét uitgaanscentrum van de binnenstad. Hier heb je verschillende terrassen en cafés, maar ook restaurants. Hier kun je dus even ontspannen na een lange dag wandelen door de stad. Om het nóg leuker te maken kun je op een Pub Trail of City Trail gaan. Zo kun je nieuwe kroegjes of plekken in de stad ontdekken op een bijzondere manier!

large-Pub-Trail-002 (1).jpg

Burgers’ Zoo

En last but not least: een bezoekje aan Burgers’ Zoo kan ook echt niet ontbreken als je naar Arnhem gaat. Dit is een dierentuin waar je op ontdekkingsreis kunt gaan en bijzondere dieren bezoekt. Denk bijvoorbeeld aan de neushoornvogel, het aardvarken of de ringstaartmaki. Burgers’ Zoo ligt op korte afstand van het centrum en is zeker een bezoekje waard! Hier vind je kaartjes met korting vanaf 22,50.

Burgers- Zoo_9 (1).jpg