Tips voor een dagje uit in provincie Overijssel

Overijssel staat voornamelijk bekend om de natuur en historie. Dit is dus een ideale provincie voor een dagje uit! Deze provincie heeft de mooiste landschappen, maar ook steden en spannende activiteiten. Laat je hier inspireren voor een leuk uitje!

Dagje Zwolle

Een uitje in Overijssel is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan de hoofdstad Zwolle. Het is een stad vol historie, maar het heeft ook genoeg leuke terrasjes en winkels. Benieuwd wat je allemaal kunt doen in deze stad? Check dan ook deze blog. Als je op zoek bent naar verblijf voor een weekendje weg in Overijssel is Hotel&Restaurant Infinity ook een aanrader; hier verblijf je in een voormalige watertoren uit 1932!

bart-ros-ats8JSla8xA-unsplash.jpg

Verhaal van de Zwolse Hanze

Als je in Zwolle bent, is het Verhaal van de Zwolse Hanze een leuke manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad. Dit is een interactieve experience waarin op spectaculaire wijze verleden, heden en toekomst worden verbonden. Zo lijkt het net een reis door de tijd! Scoor je tickets met korting.

shutterstock_image (7).jpg

Attractiepark Slagharen

Ook is in Overijssel één van de leukste pretparken van het land te vinden, namelijk Slagharen. Hier stap je met de kleinsten even in de wereld van het Wilde Westen. Ga de uitdaging aan en stap in de Gold Rush, of geniet van een prachtig uitzicht vanuit de Big Wheel. Daarnaast is er genoeg straatentertainment. Een uitje om nooit meer te vergeten! Bestel je tickets met €17,- korting.

foto-s gezin-9794.jpg

Giethoorn

In Overijssel vind je ook het Venetië van het Noorden, oftewel Giethoorn. In dit schilderachtige dorpje heb je prachtige bruggen, kanalen en boerderijen. Stap in een fluisterbootje en geniet van het uitzicht! Dit dorpje blijft een unieke bestemming van de provincie.

tamar-gogua-pG7YISC10vE-unsplash.jpg

Enschede

Ook Enschede is een welbekende stad in Overijssel. Nabij de Duitse grens heb je deze stad met een rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur. Bezoek hier de Oude Markt en geniet van leuke cafés en winkels. Voor een extra leuk uitje is een City Trail of een Pub Trail een tip; zo ontdek je de stad op een interactieve manier!

Anti slipcursus Rijssen

Een slipcursus klinkt misschien overbodig, maar het is zeker een nuttige ervaring! Hier leer je extra goed voorbereid zijn op gevaarlijke situaties op de weg. Stel je belandt in een slip, wat dan? Tijdens de slipcursus in Rijssen leer je op een leuke en veilige manier je auto weer onder controle te houden. Check het hier en boek jouw cursus met korting.

Schwarzwald_21-05-2016-54.jpg