Tips voor een geslaagd dagje Volendam

Voor een typisch oud-Hollands dagje uit moet je in Volendam zijn. In dit pittoreske dorpje voel je je net even toerist in eigen land. Benieuwd wat je allemaal écht moet meemaken in deze authentieke stad? Lees dan snel verder voor de tips!

Bezoek de historische havens en wandel over de Dijk

Als je eenmaal in Volendam bent, kunnen de historische havens en de Dijk zeker niet missen. De Dijk is één van de grootste bezienswaardigheden van Volendam en de hotspot van het dorp. Hier heb je alle souvenirwinkels, restaurantjes en cafés. Bewonder hier de authentieke vissershuisjes én geniet van een broodje haring.

wilson-hidayat-_HpSOVGBjVc-unsplash.jpg

Slenter door de gezellige straatjes

Volendam heeft een unieke charme, wat ronddwalen in het centrum enorm leuk maakt. Zo kun je verrast worden door verborgen juweeltjes, leuke cafés en kun je Volendamse wafels proeven. Aangezien Volendam niet heel groot is, is het dus extra leuk om het dorp te voet te ontdekken. Zo bewonder je ook de typische houten huisjes en mooie uitzichten in het centrum.

nazim-coskun-oyijDPW7Xaw-unsplash.jpg

Bezoek de Kaasfabriek

Kaas kan zeker niet ontbreken tijdens een Hollands uitje, en Volendam heeft hier dé plek voor. In Kaasfabriek Volendam kun je een kijkje nemen in het proces van de productie van Goudse kaas. Ook kun je kaas proeven en meenemen naar huis!

Op de foto in klederdracht

En dan ook nog de klassieker voor een dagje uit in Volendam: op de foto in klederdracht. Zo voelt het net alsof je even teruggaat naar de geschiedenis van Volendam en sta je in Volendammer kostuum samen op de foto. Een mooie herinnering en een activiteit die typisch is voor een uitje in Volendam.

Ga met een veerboot naar Marken

Om je dagje Volendam helemaal compleet te maken, is het extra leuk om ook Marken bezoeken. Ga met een veerboot naar de Gouwzee over en geniet van het prachtige schiereiland Marken. Tijdens een compleet dagje uit in Volendam en Marken heb je alles in één voor een uitje in het Hollandse dorpje. Geniet hier voordelig van een dagje Volendam en Marken vanaf slechts 16,25 (kinderen t/m 3 jaar zijn gratis).

20180627_TGI_CountrysideOchtend-0104-8425.jpg