Tips voor een geslaagd weekendje weg in Alkmaar

Welkom in dé kaasstad van Nederland! Dit gezellige stadje in Noord-Holland met vele hofjes, grachten en kaasmarkt is een plek die je écht moet bezoeken. Nieuwsgierig hoe je een geslaagd dagje of weekendje weg hebt in Alkmaar? Lees dan snel verder voor leuke tips!

Rondlopen in het centrum

In het centrum valt er van alles te doen, maar vooral de winkelstraten vallen op. Van grote winkelketens tot leuke boetiekjes; hier zul je genoeg kunnen ontdekken! Aangezien het centrum van Alkmaar lekker knus is, zijn de afstanden ook niet groot. Ben je uitgeshopt? Bezoek dan de verschillende hofjes in de stad! Het hof van de Splinter is één van de bekendste. En in het Hof van Sonoy kun je zien wat vroeger het Sint Maria Magdalena Klooster was. Dat moet je echt zien!

Samen fietsen

Heb je zin om lekker te fietsen? Ook dit is ideaal in Alkmaar! Het stadje ligt omringd door polders, duinen en strand. Zo kun je vanuit de stad prachtige fietsroutes maken in de natuur. Dan heb je kilometers lang plezier! Kijk voor routes in de natuur op deze site, met lange fietsroutes in zowel een stedelijke omgeving als in de natuur.

Proef en beleef Alkmaar sl6.jpg

Bezoek de kaasmarkt en Hollands Kaasmuseum

En natuurlijk, wat is een bezoek aan Alkmaar nou waard zonder een stukje kaas te eten? Op het Waagplein vindt iedere vrijdagochtend de Alkmaarse Kaasmarkt plaats (dit is echter alleen van april tot en met september!). Het plein is dan gevuld met kaas, kaasdragers en handelaars. Is de kaasmarkt er niet als je naar Alkmaar gaat? Neem dan een kijkje in het Hollands Kaasmuseum, waar je echt alles over de geschiedenis van kaas ontdekt!

Proef en beleef Alkmaar sl5.jpg

Bewonder historische gebouwen

Naast de verschillende hofjes die je kunt bezoeken in het centrum, kun je ook andere prachtige historische gebouwen bewonderen. De welbekende Accijnstoren komt uit de zeventiende eeuw en ook het stadhuis aan de Langestraat - met gotische bouwstijl! - is er één die enorm opvalt. Bekijk ook het oudste nog te bespelen kerkorgel in de Grote Sint Laurenskerk. Genoeg te ontdekken, dus!

Rondvaart op de gracht

Ook Alkmaar heeft een Hollandse uitstraling met mooie grachten in de binnenstad. Een rondvaart door de historische grachten is dus echt een aanrader. Zo kun je bijna alles van de stad zien vanaf het water, én leer je meer over de historie van de stad. Hoe leuk is dat?!

Een gezellig weekendje Alkmaar

Er valt dus genoeg te doen in deze bijzondere stad! Boek daarom snel een hotel en ga gezellig een weekendje weg met z’n allen. Bij is een overnachting in een uniek 4-sterrenhotel (nabij het strand) nu vanaf € 47,50 inclusief ontbijt te boeken! Het hotel ligt op slechts 15 minuten loopafstand van het centrum. Boek dus snel een hotelovernachting en geniet samen van Alkmaar.