Tips voor een geslaagde stedentrip in Breda

Welkom in het charmante Breda! In deze bruisende stad in het zuiden van Nederland heb je echt alles voor een mooie stedentrip. Van cultuur snuiven tot gezelligheid in cafés: kom snel naar Breda en geniet van een heerlijk dagje uit. Check vooral deze tips!

Verken het historische centrum

Begin je stedentrip in hartje Breda en ga naar de Grote Markt. Hier kun je de prachtige gotische Grote Kerk bewonderen en genieten van leuke restaurants of winkeltjes. Voor extra interactie is het ook leuk om een City Trail te doen, dit is een speurtocht met de leukste opdrachten. Of doe samen een Pub Trail; zo verkennen jullie de leukste tentjes van de stad.

Bezoek het Kasteel van Breda

De Koninklijke Militaire Academie, oftewel het Kasteel van Breda, is een historisch icoon van de stad. Het kasteel is niet altijd toegankelijk voor het publiek, maar de buitenkant is nog altijd te bewonderen. Zo heb je ook een belangrijk icoon gezien!

Vaar over de singels

Als je in Breda bent is een bootje varen ook een aanrader. Niets is leuker dan een stad vanaf het water verkennen. Er zijn verschillende mogelijkheden; huur bijvoorbeeld zelf een bootje of boek een rondvaart. Dit is gegarandeerd echt de moeite waard!

Shoppen in de stad

Uiteraard kun je ook shoppen in Breda. Hier zijn immers winkelstraatjes genoeg! In de knusse straatjes van Breda valt er genoeg te zien. Van grote winkelketens tot unieke boetiekjes. Ook komen deze straten niet tekort aan gezellige restaurants. Ga bijvoorbeeld naar de Veemarktstraat, Sint Annastraat of Wilhelminastraat. Deze straatjes zijn ook nog eens fotogeniek. Genoeg om te ontdekken, dus!

Ontdek de natuur van de stad

Puur natuur is een stad natuurlijk niet, maar in Breda zijn er wel genoeg plekken om even tot rust te komen. Denk bijvoorbeeld aan Park Hoge Vucht in het noorden van de stad of het Mastbos in het zuiden van de stad. Zo kom je makkelijk aan je 10.000 stappen en kun je even ontsnappen aan de drukte van de stad.

mastbos-ge07f2ed56_1280.jpg

Uitjes in Noord-Brabant

Kortom, Breda is enorm gezellig en is een stad die je echt moet bezoeken voor een stedentrip. Benieuwd wat je nog meer kunt doen in de buurt van de stad? Check hier dan nog meer uitjes in provincie Noord-Brabant en geniet van een gezellig dagje uit.

reflection-g864913b2c_1280.jpg