Tips voor een geweldig uitje in Leiden

Leiden is één van de sfeervolste steden van ons land en aan bezienswaardigheden is hier geen gebrek. Een bezoekje aan deze historische studentenstad kan dus echt niet missen! Nieuwsgierig wat je allemaal kunt meemaken in de Sleutelstad? Hier hebben wij een paar hotspots die je écht niet mag missen tijdens jouw bezoek.

Burcht van Leiden

De Burcht van Leiden is een oud fort in het hartje van de stad. Hier ga je even terug naar de 11e eeuw! Beklim de kunstmatige heuvels en ontdek overblijfselen van de verdedigingswerken. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook is er een observatorium waar je meer kunt ontdekken over de geschiedenis van de stad. En toegang is geheel gratis! Dus, als je in Leiden bent, moet je zeker langs de Burcht gaan.

Hortus Botanicus

Ook de Hortus Botanicus kan niet ontbreken in dit lijstje. Dit is één van ‘s werelds oudste botanische tuinen, waar je de mooiste planten en bloemen kunt bewonderen. Slenter door de sfeervolle paden en bewonder collecties van bijzondere plant- en bloemsoorten. Op bepaalde tijden is toegang helemaal gratis, dus een bezoekje aan deze betoverende tuin is het zeker waard.

Stadhuis van Leiden

Als je in het centrum van Leiden loopt, kom je het indrukwekkende Stadhuis tegen. Dit historische gebouw is gelegen aan de sfeervolle Breestraat. Het Stadhuis is gratis toegankelijk, waar je de imposante hal en historische kamers kunt bewonderen. Zo verken je de rijke geschiedenis en de culturele schatten van de stad. Tip: De Breestraat is óók een leuke plek om te shoppen!

Grachtenwandeling

Simpelweg een grachtenwandeling maken in het centrum is een must-do activiteit. Geniet van het prachtige uitzicht van de charmante bruggetjes of ontdek de leukste cafés en tentjes. Om het nóg leuker te maken is een City Trail of Escape Tour een aanrader. Met deze leuke groepsopdrachten zijn jullie lekker interactief bezig én ontdekken jullie misschien wel nieuwe parels in de stad.

Bastion Hotel

De bovenstaande tips zijn slechts een paar van de vele bezienswaardigheden van de stad. Misschien heb je aan een dagje nog niet genoeg om alles te verkennen. Geniet daarom van een weekendje weg. In Bastion Hotel Leiden Voorschoten of Leiden Oegstgeest kun je voordelig genieten van een verblijf voor 2 personen inclusief ontbijt!

Bastion-Hotel-Tilburg-Deluxe-Kamer (2) (1).jpg