Tips voor een leuk dagje uit in Den Haag

Bezoek nu het bruisende Den Haag! In deze stad valt er genoeg te doen en beleven. Snuif een portie cultuur op, geniet van een uitje voor jong en oud of ga een avondje uit. Check deze tips voor een geslaagd dagje uit in de hoofdstad van Zuid-Holland!

Een avondje naar het theater

Voor een cultureel uitje moet je in Den Haag zijn, waar verschillende theaters - waaronder het World Forum Theater en de Koninklijke Schouwburg - te vinden zijn. Eén van de meest iconische theaters van de stad ligt er net iets buiten: het AFAS Circustheater in Scheveningen. Hier kun jij met je vrienden en familie lekker een avondje uit. De grootste show die nu te zien is, is Disney’s Aladdin: een prachtig muzikaal spektakel voor jong en oud. Schaf je tickets nu mét korting aan en mis deze musical niet, want vanaf april is Disney’s Aïda in dit theater te zien!

Aladdin Scenebeeld.jpg

Dagje Scheveningen

Als je het AFAS Circustheater uitstapt, staan je voeten al in op het zand van het welbekende Scheveningse strand. Hier kun je ieder seizoen heerlijk uitwaaien, relaxen en wandelen, bijvoorbeeld over de bekende Pier van Scheveningen. Zo geniet je ook meteen van een prachtig uitzicht.

Scheveningen.jpg

Bezoek een museum

Uiteraard zit Den Haag ook vol met verschillende musea die je kunt bezoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Mauritshuis, waar jongeren t/m 18 jaar gratis toegang tot hebben. Hier kun je verschillende werken zien van Nederlandse schilders waaronder Rembrandt en Vermeer. Ook het Kunstmuseum is een leuk (en gratis!) uitje voor kinderen. Neem, als je hier bent, zeker een kijkje in de bijzondere wonderkamers.

Dagje Madurodam

Als je Den Haag gaat bezoeken, moet je zeker een keer naar Madurodam gaan. Dit park is en blijft leuk voor jong en oud. Hier zie je alle bezienswaardigheden van Nederland en Den Haag in het klein, maar kun je ook bijzondere attracties en activiteiten beleven. Wek bijvoorbeeld zelf windenergie op, speel met water of til je eigen gewicht in kazen. Scoor bij ons kaartjes met korting en maak dit zelf mee!

Madurodam - Nieuw Amsterdam attraction 2 (1).jpg

Andere (gratis!) bezienswaardigheden

Uiteraard valt er nog veel meer te bewonderen in Den Haag. Zo zijn er ook genoeg gratis uitjes! Mis bijvoorbeeld het Binnenhof en de Hofvijver niet. Of wandel samen langs het Lange Voorhout; een van de mooiste lanen van Nederland. Ben je op stap tijdens de lente of herfst? Dan kun je gratis naar de Japanse Tuin!