5 x tips voor een leuk solo-uitje

Heb je een vrije dag, maar is er niemand die met je mee kan naar een uitje? Het is zeker geen gek idee om dan alleen op pad te gaan! Waarom is dit best een goed idee en wat kun je allemaal in je eentje doen? Lees snel verder voor deze tips en besteed quality time met jezelf.

Waarom op een solo-uitje?

Het lijkt misschien “zielig” om in je eentje iets te ondernemen, maar dat is het zeker niet! Alone time is enorm goed voor je en kan er juist voor zorgen dat je je minder snel eenzaam voelt. Je leert jezelf beter kennen, maakt je hoofd écht even leeg en wordt selectiever met wie jij voortaan je tijd wilt besteden. Het kan best spannend zijn om voor het eerst op een solo-date te gaan. Maar geen zorgen, want hier hebben wij een paar uitjes die je met jezelf kunt doen.

Museumuitje

Een museumuitje is een goed begin voor een uitje in je eentje. Hier kun je nieuwe inspiratie opdoen of zelf achter bijzondere weetjes komen. Zo kun je zelf een museum kiezen dat jou interesseert en heb je alle rust en tijd om alles te bekijken. Check hier de leukste museumuitjes!

Maritiem_Museum_Bestemming_Havenstad_foto_Marco_de_Swart_1 (2) (1).JPG

Bioscoop of concert

Snuif nog meer cultuur op en ga naar de film of geniet van live muziek. Als je simpel wil beginnen met een solo-date is een bioscoop-uitje ideaal; je kiest zelf je film uit en kan ongestoord kijken. Of ga naar een live event in je eentje. Op deze manier kun je (als je wilt) ook nieuwe contacten leggen met mensen die dezelfde interesses tonen. Bekijk hier verschillende live events.

kilyan-sockalingum-nW1n9eNHOsc-unsplash.jpg

Stedentrip

Ga op een dagtrip in je eentje en bezoek een nieuwe stad! Zo kun je zelf op ontdekking gaan en genieten van de leukste hotspots van de stad. Je hebt alle vrijheid om zoveel mogelijk te zien en te doen. Dit kun je makkelijk in Nederland doen, en als je echt wat uitdaging zoekt kun je ook een nieuwe stad in Europa ontdekken tijdens een Europese stedentrip.

jonne-makikyro-utrecht-unsplash.jpg

Workshop

Heb je altijd al een nieuwe skill willen leren? Plan dan die workshop in je eentje! Leer nieuwe bak- of kookskills of laat je creativiteit de vrije loop gaan en maak prachtige sieraden. Als je in je eentje gaat kun je ook echt alle aandacht besteden aan het opbouwen van jouw skill. Zo sluit je de dag af met een nieuwe hobby!

wellness workshop sl1 (1).jpg

Vink iets van de bucketlist af

Zien je vrienden het niet zitten om te gaan skydiven, maar staat dit nog wel op je bucketlist? Zo’n avontuurlijk uitje kun je ook makkelijk alleen doen! Boek die ene skydive sessie, ga op rijvaardigheidstraining of probeer zelf klimparcoursen uit.

Indoor Skydive Roosendaal volwassenen dagje weg 6 (2).jpg