Tips voor een uitje in Den Bosch

In het gezellige Noord-Brabant is Den Bosch één van de leukste steden om te bezoeken. Knusse straatjes, een prachtig historisch centrum en gezellige tentjes: hier valt genoeg te ontdekken voor een leuk dagje uit! Lees daarom snel verder voor een paar tips in deze gezellige stad.

Sint Janskathedraal

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Den Bosch is de Sint-Janskathedraal. Deze kathedraal is tussen 1380 en 1520 gebouwd en kun je niet missen als je door de stad loopt. De toren van de kathedraal valt ook te beklimmen: 218 treden verder bewonder je het prachtige uitzicht over Den Bosch.

3 dagen -s Hertogenbosch.jpg

De Binnendieze

Leer Den Bosch op een andere manier kennen en bezoek De Binnendieze. Dit is een netwerk van kleine riviertjes en waterlopen binnen de muren van de stad. Ook is het mogelijk om hier een rondvaart te maken. Stap in een boot met een gids die jou alles uitlegt over de geschiedenis van de stad. Zo zie je bekende bezienswaardigheden, waaronder het Stadhuis, vanaf het water.

s hertogenbosch.jpg

Doe een stadswandeling

De binnenstad van Den Bosch zit vol met historie en Brabantse gezelligheid. In het centrum van Den Bosch valt er dan ook genoeg te ontdekken. Ga bijvoorbeeld shoppen in de Vughterstraat en Schapenmarkt. Of wandel naar de Uilenberg, de wijk met de leukste cafés en restaurants van de stad. Op deze site vind je een stadswandeling die langs plekken als het Paleiskwartier, Drakenfontein en de Moriaan gaat. Zo heb je alle hotspots in een wandeling!

Tip: maak je wandeling nóg leuker met een interactieve City Trail of Pub Trail.

Brabanthallen

De Brabanthallen in Den Bosch is the place to be voor concerten, beurzen en feesten. Dit is het derde grootste evenementencomplex van Nederland. Dus, als je graag een evenement wil bezoeken tijdens jouw dagje in Den Bosch, kun je op de site checken wat er allemaal is. Wie weet zit er iets voor jou tussen!

Bossche Bollen maken

Als je een geslaagde dag in Den Bosch wil hebben, hoort een Bossche Bol daar uiteraard bij. In bijna elk restaurant en café staat de Bossche Bol op het menu. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een Bossche Bol te maken in de stad. Leer tijdens zo’n workshop alle geheimen van de echte Bossche bol, neem je zelfgemaakte lekkernij en het recept mee naar huis en geniet met volle teugen. Hier reserveer je een workshop met korting voor slechts 18,50.

Bossche Bollen site 1 (1).jpg

Weekendje weg naar Den Bosch

Als je naar het zuiden van het land afreist, is het ook ideaal om een nachtje weg te gaan. Zo kun je extra genieten van een weekendje weg in de buurt van Den Bosch. Bij Bastion Hotel Eindhoven ben je binnen een half uur bij Den Bosch vandaag. Het Sandton Hotel in Eindhoven ligt ook op een half uur afstand van jouw dagje uit in Den Bosch.

dpg-fotos-sandton-eindhoven8.jpg