Zien: Twee nevelpanters geboren in Ouwehands Dierenpark

Het paartje nevelpanters in Ouwehands Dierenpark Rhenen heeft twee jongen voortgebracht! De twee jonge nevelpantertjes verblijven voorlopig nog met hun moeder in de nestkast.

Het is de derde keer dat er nevelpanters zijn geboren in Ouwehands Dierenpark. In 2019 werden er maar liefst 5 jongen geboren: drie in februari en twee in april. Het vrouwtje is drie maanden drachtig geweest en maakt het nu goed met haar jongen. De jongen zijn nu nog blind, maar na twee weken zullen hun ogen openen.

Kwetsbare dieren

Nevelpanters komen voor in het tropisch regenwoud ten zuiden van de Himalaya en in de bossen van Zuidoost-Azië. Helaas zijn nevelpanters enorm kwetsbaar: ze staan op de IUCN Rode Lijst in de categorie ‘kwetsbaar’. Vandaar dat de vijf jongen die in 2019 geboren zijn naar een Engelse dierentuin werden gebracht voor een fokprogramma, om zo bij te dragen aan de instandhouding van deze bedreigde diersoort.

Bekijk hier een video van de twee jonkies!

Scoor tickets voor Ouwehands Dierenpark Rhenen

De baby panters zijn nog niet te zien voor bezoekers, aangezien zij voorlopig met hun moeder verblijven in het binnenverblijf. Je kunt wel de ouders van de twee jonge panters bewonderen! Bestel daarom hier je tickets en geniet van een bijzonder dagje uit.

Beeld Ouwehands.jpeg