6 x waarom een vakantie in eigen land nét zo leuk is

Op vakantie in eigen land wordt vaak enorm onderschat! Je hoeft echt niet per se naar Verweggistan om de vakantie van je leven te hebben. In Nederland is er genoeg mee te maken voor een geslaagde zomer! Lees hier de redenen waarom een vakantie in eigen land net zo leuk kan zijn.

Niet te lang in de auto

Op autovakantie naar Frankrijk en Italië kan erg leuk zijn, maar het vergt wel wat dagen aan reizen. Als je met kinderen op vakantie gaat, hoor je de vraag al: "Zijn we er bijna?!” Nederland is klein en fijn, wat de afstanden ook een meevaller maakt. Binnen maximaal een paar uur ben je bij je eindbestemming.

Je spreekt de taal

Je hebt wel het echte vakantiegevoel als je in een omgeving zit waar mensen een hele andere taal spreken. Maar stiekem is het wel fijn dat je alle menukaarten kunt begrijpen, en je jezelf makkelijk verstaanbaar kunt maken. Google Translate is niet nodig!

Met de hele familie op vakantie

Wat nóg gezelliger is aan een vakantie in eigen land is dat er meer familie mee kan! Denk bijvoorbeeld aan opa en oma die het vast leuk vinden om met de kleinkinderen eropuit te gaan. Voor hen is dat vaak een stuk makkelijker dan die vlucht nemen naar Spanje.

Ontelbare mogelijkheden

Er is zoveel meer dan je denkt in Nederland. Nederland zit vol met de mooiste historische steden (denk aan Utrecht, Den Haag of Maastricht) en barst van culturele bezienswaardigheden. Ook qua verblijf is er genoeg diversiteit; wil je kamperen, in een bungalow slapen of een huisje huren? Alles is mogelijk!

Toeristische plekken zijn ook de moeite waard

Hoeveel weet je eigenlijk over Nederland? Heb je wel alle toeristische hotspots van ons land gezien? Nederland trekt niet voor niets veel toeristen aan, en dit kan voor locals ook net zo leuk zijn! Zo leer je meer over Nederland en zul je verbaasd zijn hoeveel je kunt beleven in eigen land.

Makkelijk thuis

Je hebt het misschien weleens meegemaakt; je denkt alles bij je te hebben voor de vakantie, maar toch ben je iets heel belangrijks vergeten… Het liefst wil je er niet vanuit gaan dat dit gebeurt, maar het is mogelijk. Als je toch in Nederland bent, kun je eventueel nog heen en weer rijden. Dat scheelt!

Vakantieparken en uitjes in eigen land

Nederland zit vol met de leukste uitjes en vakantieparken. Boek een leuk huisje in een vakantiepark en plan de leukste uitjes om te doen in de buurt. Zo is je zomervakantie helemaal compleet! Check hier alle deals voor vakantieparken en dagjes uit in Nederland.

DIERENBOS HOOFDBEELD (1).jpg