Walibi opent nieuw gebied: 'We willen graag families en kinderen verwelkomen'

Walibi Holland heeft onlangs een nieuw familiegebied geopend: Speed Zone - OFF ROAD. Wij werden uitgenodigd om een kijkje te nemen en spraken met directeur Mascha Taminiau over deze nieuwe eyecatcher van het attractiepark in Biddinghuizen.

Acteurs, verkleed als monteurs, wachten ons voor de feestelijke opening op. Meteen word je meegezogen in het thema van dit nieuwe gebied. Hier ademt alles de sfeer van auto’s, modder, crossen en garages. Dat valt ook goed te zien bij de gloednieuwe kinderachtbaan ‘Eat My Dust’, waarin je door de modderige bochten scheurt.

IMG_1231.JPGIMG_1220.JPGIMG_1202.JPG

‘Wind seekers’ en een bijzondere fontein

Maar dat is niet de enige attractie die terug te vinden is in Speed Zone - OFF ROAD. In de draaimolen ‘Wind Seekers’ bepaal je zelf hoe hoog jij de lucht in gaat, terwijl kinderen heerlijk kunnen ravotten op het avontuurlijke houten klimtoestel. En alsof dat nog niet genoeg is: er is ook een bijzondere fontein. Deze interactieve fontein is namelijk een doolhof. Als je hier niet op tijd uit weet te komen, krijg je gegarandeerd een nat pak.

IMG_1212.jpgIMG_1236.jpg

Families met kinderen

Tussen alle genodigden staat Mascha Taminiau te glunderen. De directeur van Walibi is naar eigen zeggen dolblij met OFF ROAD. “Dit gebied hebben we echt ontwikkeld omdat we families en kinderen willen verwelkomen. Het is namelijk ons doel om te groeien en hoewel we zien dat dat bij tieners al gebeurt, willen we ook de doelgroep van families met kinderen aanspreken. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat dat elkaar niet hoeft te bijten en gelukkig maar, want zo krijg je juist een fijne mix van gasten.”

Het nieuwe familiegebied is dus een eerste stap om dit voor elkaar te krijgen. Maar hoe is OFF ROAD eigenlijk ontstaan? Taminiau legt uit: “Deze ruimte was beschikbaar in het park en gelukkig groot genoeg. Omdat het gebied al in de Speed Zone lag, konden we aan dat thema niks veranderen. Uiteindelijk werd het idee geboren om de suggestie te wekken dat je in een auto stapt, door de modder gaat en er allerlei zand wegvliegt.”

Nieuw restaurant en een ‘dubbele coaster’

Wie denkt dat Walibi nu wel even klaar is met vernieuwen, heeft het mis. “Wij werken altijd tien jaar vooruit”, licht Taminiau toe. “Dat is nodig, omdat je zo kunt inschatten hoeveel gasten er komen. Daarom weten we ook precies wat we de komende jaren gaan toevoegen en veranderen in het park.”

Er kan zelfs al een tipje van de sluier worden opgelicht. “In 2024 gaan we een restaurant renoveren met een groot gebied eromheen. Dat wordt heel gaaf. En voor 2025 hebben we in een gebied, dat nu nog niet toegankelijk is voor gasten, een dubbele coaster gepland. Dat wordt een achtbaan met twee tracks: één baan is de light-versie en de andere wordt echt voor de daredevils”, verklapt Taminiau.

IMG_1217.jpgIMG_1194.jpgIMG_1234.jpg

Stem nu op Walibi

Vind jij Walibi ook zo'n leuk pretpark? Stem dan op Walibi voor onze verkiezing van het 'allerleukste uitje' van Nederland!