Wat te doen in Leeuwarden? Check deze tips!

Vakantie in eigen land is enorm populair. (Her)ontdek daarom een stad in ons land. Een leuke aanrader is een weekendje naar Leeuwarden. Ontdek het noorden van ons land en de Friese cultuur. Kun je wat tips gebruiken? Hier hebben wij een paar ideeën voor een leuk weekendje in Leeuwarden.

Stadswandeling in het centrum

Leeuwarden staat onder andere bekend om haar bijzondere historische binnenstad. Hier bewonder je prachtige grachten, typisch Hollandse herenhuizen en diverse monumenten. Ga bijvoorbeeld naar de Oldehove. Deze scheve toren in hartje Leeuwarden is niet te missen tijdens je stedentrip. Breng een bezoekje aan de toren en ontdek het verhaal hierachter. Maak je wandeling daarna af door de mooiste winkelstraatjes langs te gaan, waaronder de Kleine Kerkstraat!

Bezoekje aan een museum

Wist je dat Leeuwarden in 2018 tot ‘Culturele stad van het jaar’ werd uitgeroepen? Hier is echt cultuur in overvloed, waaronder boeiende musea die je kunt bezoeken. Als je meer wil opsteken over de Friese cultuur is er het Fries Museum. In dit museum steek je van alles op over de Friese cultuur door het bewonderen van verschillende tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen gaan onder andere over de elf steden en het ontstaan van de Friese cultuur.

Maak een wandeling in de Friese natuur

Naast een mooie stadswandeling in het centrum kun je ook de Friese natuur in de omgeving ontdekken. Aan de oostzijde van de Friese hoofdstad ligt de Groene Ster. Dit is een prachtig recreatiegebied waar je een mooie wandeling kunt maken. Als je met de kinderen bent, is een bezoekje aan AquaZoo Leeuwarden ook aan te raden. Zo kunnen zij oog in oog staan met hun lievelingsdieren.

Een nachtje WTC Leeuwarden

Leeuwarden ligt niet voor iedereen naast de deur. Om je uitstapje zo relaxed mogelijk te maken, is het aan te raden om een hotelletje te boeken. Zo kun je goed ontspannen na het ontdekken van Leeuwarden. Het Westcord Hotel Leeuwarden ligt op een ideale afstand van het centrum. Ook kun je naar de Skybar om de dag af te sluiten met een heerlijk hapje en drankje. Je geniet hier vanaf de 11e verdieping van een prachtig uitzicht op de stad. Hoe mooi is dat? Boek hier een hotelkamer bij WTC Leeuwarden en maak je tripje naar Friesland helemaal af!

westcord WTC hotel leeuwarden sl17.jpg

Verheug je op musical ‘De Tocht’ in Leeuwarden

Tot slot nog een laatste tip. Denk je aan Friesland, dan denk je ook aan de elf steden. Vanaf september 2023 is in Leeuwarden de musical ‘De Tocht’ te zien. Dit belooft een fenomenale musical te worden in een theater mét ijsvloer. Je wordt meegenomen in een verhaal over vijf schaatsvrienden die door ruzie geen contact meer hebben, maar vroeger de belofte hebben gemaakt om De Tocht uit te schaatsen als de mogelijkheid wordt geboden. Wilde jij altijd al de Elfstedentocht meemaken? Deze bijzondere musical laat je ervaren hoe het is om de Elfstedentocht te zien. Bestel hier alvast je tickets voor dit spektakel.

Productbeeld 2 ondergaande zon.png