Waterpret: koel lekker af dankzij deze waterattracties

Je hebt het vast gemerkt: ook in Nederland kan het erg warm worden. De zomer duurt nog wel even, dus daarom zetten wij de leukste waterattracties voor je op een rijtje. Zo kun je lekker afkoelen én genieten van een adrenalinekick.

Ripsaw Falls - Slagharen

Een wildwaterbaan en achtbaan ineen: je houdt het zeker niet droog tijdens een ritje in deze attractie. Je raast de baan over die helemaal in het teken staat van het Wilde Westen. Letterlijk een spetterend avontuur, dus!

Piraña - Efteling

Durf jij de wilde rivier te betreden? Stap dan in de ronde ‘boot’ en laat je meevoeren op de stroomversnelling. Onderweg gaan jullie draaien, dus het is afwachten wie de pineut is als jullie bij de watervallen aankomen…

Speelfonteinen - Dierenpark Amersfoort

Deze dierentuin richt zich helemaal op kinderen en heeft ook voor deze groep iets verkoelends in petto: speelfonteinen. Hier kunnen kinderen lekker kliederen met water, maar leren ondertussen ook alles over waterverbruik.

Waterpret - Dolfinarium

Combineer je bezoek aan het Dolfinarium met een duik in het zwembad. Naast het zeezoogdierenpark vind je namelijk de waterattractie ‘Waterpret’, dt vrij toegankelijk is voor bezoekers. Hier bevinden zich diverse achtbanen, waaronder ‘De Wal-rush’.

Sky Drop - Plopsaqua De Panne (België)

Goed, dit pretpark ligt niet in Nederland, maar is wel prima te bereiken. In Plopsaqua beleef je heel veel waterpret en vind je onder meer de Sky Drop. Dit is een vrije val van 20 meter, waarna je met 40 km/u door de bochten raast. Wow!