World Penguin Day: Bewonder pinguïns in deze dierentuinen

Het is vandaag, 25 april, World Penguin Day. Deze dag bestaat niet alleen om deze leuke zeevogels te bewonderen, maar ook om aandacht te besteden aan het feit dat de pinguïns helaas worden bedreigd in hun leefgebied. Benieuwd waarom Wereld Pinguïn Dag op deze dag valt en waar je pinguïns kunt bewonderen in Nederland? Lees dan snel verder!

Waarom op 25 april?

World Penguin Day valt niet zomaar op 25 april: dit komt door de Adéliepinguïns. Wetenschappers van een onderzoeksstation op Antarctica ontdekten dat een kolonie pinguïns steeds rond dezelfde tijd terugkeerde van hun verblijf op zee. Dit is altijd op 25 april. Toeval is het niet, want na jarenlange observaties blijkt dat dit het normale migratiepatroon is van de Adéliepinguïns. Zo is Wereld Pinguïn Dag dus begonnen.

Ouwehands Dierenpark

In Ouwehands Dierenpark heb je wel heel bijzondere pinguïns, namelijk de Humboldt pinguïns. Als je aan pinguïns denkt, denk je aan sneeuw en de Zuidpool. Maar de Humboldt pinguïns komen uit Zuid-Amerika. Hier leven zij aan de kust van Chili en Peru. Kom deze bijzondere pinguïns bewonderen en scoor hier voordelig je kaartjes!

DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort kun je de zwartvoetpinguïns ontmoeten. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt namelijk een project in Zuid-Afrika om de bedreigde zwartvoetpinguïn te beschermen. Ook deze pinguïns komen oorspronkelijk niet van de Zuidpool, maar komen voor aan de zonnige kust van Zuid-Afrika en in Namibië. Breng een bezoekje aan deze pinguïns met kaartjes vanaf slechts 20,-!

Diergaarde Blijdorp

In het Oceanium van Diergaarde Blijdorp kun je de pinguïns zowel boven als onder water bewonderen. Je kunt zelfs naast het koele verblijf van de pinguïns schotsje springen terwijl de pinguïns onder je door schieten. Hoe bijzonder is dat?! Bestel hier je tickets vanaf 16,- en beleef het zelf.

Burger’s Zoo

De pinguïns zijn een publieksfavoriet van de Koninklijke Burgers’ Zoo. De zwartvoetpinguïns zijn te bewonderen in het gebied Burgers’ Park en verblijven direct achter de ingang, je kunt ze dus niet missen! Hier kun je voordelig genieten van kaartjes met korting, dus plan snel je dagje uit.

birds-g89aeb1da1_1920.jpg