Hier kun je zandsculpturen bewonderen in Nederland

Wil jij een een dagje zand combineren met cultuur? Ga dan zandsculpturen bewonderen. Door heel het land zijn er deze zomer verschillende tentoonstellingen te zien, dus check snel onze aanbevelingen!

Hoewel zandsculpturen in alles 'strand' ademen, betekent dat niet dat zulke tentoonstellingen altijd in de buurt van de kust worden gehouden. Dit komt goed uit voor mensen die niet in de buurt van een strand wonen; zij kunnen op deze manier toch van het zand genieten!

Zandsculpturen in Garderen

In het Gelderse Garderen vind je een mooie tentoonstelling over de geschiedenis. De zandsculpturen beelden, aan de hand van spreekwoorden en gezegde, de geschiedenis uit. Naast kunst van zand kun je hier ook genieten van een beeldentuin, rozentuin en 'winkeldorp'. Kortom: jong en oud vermaken zich prima bij Zandsculpturen Garderen!

IMG_8364.jpg

Zandverhalen in Elburg

In Elburg, ook gelegen in Gelderland, maak je een schitterende reis door maar liefst 4000 kubieke meter zand. Je loopt een wereld vol (bijbel)verhalen binnen. Honderen zandsculpturen, kunstobjecten en eeuwenoude olijfbomen dragen bij aan het overbrengen van mooie verhalen. Gemiddeld duurt een bezoek aan deze zandverhalen in Elburg zo'n 1,5 uur.

IMG_8365.jpg

Zandsculpturen in Oosterhout

Wil jij gratis naar prachtige zandsculpturen kijken? Ga dan naar Oosterhout! Daar vindt tot medio december de expositie 'Van Klein naar Groot' plaats op het terrein van MEK Oosterhout. Het thema verwijst naar zandsculpturen die allerlei diersoorten vertegenwoordigen. Van dinosauriërs tot boerderij- en huisdieren: jouw lievelingsdier zit hier ongetwijfeld tussen!

IMG_8367.jpg

Zandsculpturenfestival Middelkerke

Net over de grens, in de Belgische provincie West-Vlaanderen, is momenteel een heus festival aan de gang. In het Vlaamse kustplaats Middelkerke wordt tot 10 september namelijk het Zandsculpturenfestival gehouden. Dit jaar staat het festival in het teken van sprookjes. Maak je dus klaar voor prinsessen, kastelen, gelaarsde katers en nog veel meer!

IMG_8366.jpg

Zandsculpturen in Diepenheim

Ook in Diepenheim (Overijssel) zijn er deze zomer zandsculpturen te bewonderen. In de tuin van Kasteel Warmelo zijn maar liefst 28 prachtige sculpturen neergezet. Deze zijn gemaakt door kunstenaars uit Nederland, Ierland, Italië, Letland, Tsjechië en Amerika. Dit jaar is het thema 'de Middeleeuwen', dus maak je op voor een duik in het verleden.

IMG_8363.jpg

Dromen over zand tijdens een nachtje weg

Heb je genoten van alle sculpturen en wil je lekker dromen van al dat zand? Maak er dan een volledig uitje van door er een nachtje weg aan vast te plakken. Kijk snel naar onze voordelige hotelovernachtingen en boek meteen een heerlijk nachtje weg.