Zo bespaar je op je volgende vakantie

Het is alweer bijna zomer! Je bent daarom vast al begonnen met het plannen van jouw vakantie. Ga je op die ene verre reis of een weekendje weg in eigen land? Het liefst wil je natuurlijk niet de hoofdprijs betalen.No worries,deze tips kunnen jou helpen om je vakantie zo goedkoop mogelijk te boeken!

Boek vroeg

Deze spreekt voor zich: hoe later je boekt, hoe duurder het vaak is… Zie je dus die ene goede deal? Loop het niet mis!

Blijf flexibel

Als je de mogelijkheid hebt om flexibel te zijn met je reisdata, vind je vaak de goedkoopste deals. Als je met kinderen op vakantie gaat is dat niet altijd mogelijk. Probeer dan in ieder geval de weekendvluchten te vermijden!

Onderzoek al je opties

Soms is het goedkoper om een vlucht en accommodatie los te boeken, en soms is het toch echt goedkoper om een all-inclusive vakantie te boeken. Waar het op neer komt is dat het belangrijk is om al je opties te onderzoeken. Neem dus echt je tijd hiervoor. Om je een beetje op weg te helpen: hier vind je een paar leuke deals voor een stedentrip of een verre reis.

Ga naar een goedkopere bestemming

Vaak zijn de populairste vakantiebestemmingen het duurst. Kies daarom een plek die wat minder toeristisch is. Ga bijvoorbeeld naar Bologna in plaats van Barcelona en laat je verrassen. Misschien ontdek je wel een nieuw pareltje! Tip: hier kun je een stedentrip inclusief vlucht en verblijf boeken naar steden als Bologna, Gdansk en Krakau.

Kook zelf of eet net als de locals

Heb je de mogelijkheid om zelf te koken op je verblijf? Ga dan naar de lokale (super)markt en kook zelf! Of probeer de meest toeristische restaurants te vermijden en zoek een lokaal restaurant op. Zo bespaar je geld én voelt het net alsof je zelf een local bent.

Ga met de auto

Vliegen is altijd leuk, maar niet voor iedereen mogelijk om iedere vakantie te doen. Ga daarom samen op een roadtrip naar jouw vakantiebestemming. Het vergt misschien wat extra voorbereiding, maar zo’n lange autorit kan enorm gezellig zijn.

Ga kamperen

Als je een beetje comfort weggeven niet erg vindt, is een kampeervakantie ook net zo leuk! Goedkoper kan het niet: zet je tent op én geniet van de natuur in de omgeving.

Ga op vakantie in eigen land

Zeg maar gedag tegen al die dure reiskosten! Een vakantie in eigen land is zo gek nog niet: hier is genoeg te doen en je hoeft niet ver te reizen. Denk bijvoorbeeld aan een stedentrip in eigen land of de leukste dagjes uit. In Nederland kun je zeker ook genieten van een geslaagde vakantie!