Zo geniet je van een leuk dagje uit in Apeldoorn

Kom naar de groene provincie Gelderland en bezoek Apeldoorn! Deze stad heeft meer dan genoeg mogelijkheden voor een dagje uit. Houd je van natuur, cultuur, of ben je op zoek naar attracties; je kunt hier van alles vinden. Check snel deze tips!

Ontdek de Hoge Veluwe

Op slechts een steenworp afstand van Apeldoorn ligt de Hoge Veluwe, een ideale plek om even tot rust te komen in de natuur. Huur een fiets of trek je wandelschoenen aan en verken de uitgestrekte bossen, heidevelden en prachtige vijvers. In het park heb je ook het Kröller-Müller Museum, met werken van onder andere Piet Mondriaan en Vincent Van Gogh. Cultuur en natuur in één, dus!

veluwe-3880791_1280.jpg

Wandel door het centrum

Uiteraard heeft Apeldoorn als stad ook genoeg te bieden. In deze moderne stad kun je lekker shoppen of nieuwe restaurants en cafés ontdekken. Maak een wandeling door de winkelstraten, zoals de Hoofdstraat, en bezoek ook het Raadhuisplein. Zo heb je weer een nieuwe stad in Nederland ontdekt!

Aapjes in Apenheul

In de buurt heb je ook de leukste dagjes uit voor jong en oud. Apenheul is een absolute aanrader! Hier sta je écht oog in oog met loslopende apen in het park. Wie weet klimt er zo een aapje op je schouder ;) Ook zijn er voederpresentaties van dierverzorgers en leer je meer over de meest bijzondere apensoorten. Er zijn hier echt zoveel verschillende apen. Denk bijvoorbeeld aan de blauwoogmaki, bonobo of zwarte brulaap. Scoor je kaartjes met korting en beleef het zelf!

1. Apenheul-Madagaskargebied01-LR (1).jpg

Kinderpretpark Julianatoren

Ben je met de kinderen op pad? Hoe leuk is dan een dagje Julianatoren! Dit is een ideaal pretpark voor de kleinsten, met meer dan 60 attracties en shows voor families met kinderen tot 10 jaar. Ook is er iets extra bijzonders in september t/m begin oktober: tijdens de Dinoweken kun je dan op avontuur met Cas de Ranger en leer je van alles over de fascinerende dino’s. Bestel je tickets met korting hier en ga het avontuur aan.

Kopie van 02. Kinderpretpark Julianatoren - Reuzenrad.JPG

Paleis het Loo

Als we het over Apeldoorn hebben, kan Paleis het Loo natuurlijk niet ontbreken. Dit voormalige koninklijke paleis is een iconische bezienswaardigheid van de stad. Hier kun je een kijkje nemen in de Nederlandse koninklijke geschiedenis en verken je prachtige kamers en tuinen. Met een Museumkaart kun je gratis het paleis bezoeken!

het-loo-palace-5444257_1280.jpg