Zo heb je een bijzonder dagje uit in Utrecht

Deze prachtige studentenstad in hartje Nederland heeft alles voor een geslaagd dagje uit! Bezoek een museum, ga naar het theater of slenter lekker door het knusse centrum met prachtige grachten. Heb je wat tips nodig voor een heerlijk uitje in Utrecht? Lees snel verder, want we hebben een paar aanraders voor je klaarstaan!

Bezoek de Oudegracht

Eén van de bekendste straten van de stad is de Oudegracht. Vroeger was dit dé handelsplaats van de stad, met de kenmerkende werfkelders. Tegenwoordig heb je hier - naast een prachtig uitzicht op de gracht - ook leuke winkels en gezellige restaurants die je kunt bezoeken. Dit is echt één van de leukste adresjes van de stad die je moet hebben gezien.

De Domtoren

Het is niet voor niets dat Utrecht ook wel ‘de Domstad’ wordt genoemd. Een kijkje bij de Domtoren kan daarom niet ontbreken tijdens jouw uitje in Utrecht! Dit is zelfs de hoogste kerktoren van Nederland die je kunt beklimmen, dus als je durft... Een bezoek aan Utrecht is gewoo pas echt compleet als je de Domtoren hebt gezien!

Spoorwegmuseum: leukste station van Nederland

Naast Utrecht Centraal is in deze stad ook het leukste station van Nederland te vinden; het Spoorwegmuseum! Hier leer je van alles over treinen van toen en nu via verschillende interactieve attracties. Ga bijvoorbeeld in De Vuurproef (een prijswinnende 4D-simulator) of bekijk de toekomst in de presentatie over de Hyperloop. Voor de kinderen is er ook een speeltuin en een Techlab waar zij zich kunnen uitleven. Geniet via ons voordelig van afgeprijsde kaartjes en plan snel een uitje naar het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Spoorwegmuseum - Utrecht (6) (1).jpg

Utrecht Lumen

Dit is een prachtige ontdekkingstocht in hartje Utrecht. Hier bewonder je artistiek uitgelichte locaties in de binnenstad. Het is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de stad en zijn zeven dagen per week te aanschouwen van zonsondergang tot middernacht. Geheel gratis! Een aanrader is om naar ‘t Tunneltje te gaan; een unieke ervaring waar het lichtkunstwerk met je ‘meeloopt’ en zich aanpast aan de kleur van je kleding. Check hier de andere lichtkunstwerken van Utrecht Lumen!

Avondje uit in het Beatrix Theater

En natuurlijk kan cultuur ook niet missen in deze studentenstad. Het Beatrix Theater is dé plek om de leukste shows en musicals te bewonderen. Tot en met 19 februari kun je nog genieten van Tina - De Tina Turner Musical en ga dat zeker doen, want bij ons scoor je kaartjes met maar liefst 50% korting! Ben je te laat voor deze musical? The Bodyguard, een musical vol iconische hits van Whitney Houston, zal vanaf 30 maart te zien zijn in het Beatrix Theater. Geniet nu van deze show mét een luxe pauze-arrangement.

23318_Stage-Bodyguard-DPG-Media-Header-Webstore-1920x1280.jpg