Zo heb je een leuk uitje in het charmante Schiedam

Schiedam is een stad in Zuid-Holland dat zeker een bezoek waard is. De plaatst staat bekend om zijn historische charme, windmolens en de productie van jenever. Ontdek onze tips en laat je verrassen door dit leuke stadje!

Stap in een fluisterboot

Een stad vanaf het water ontdekken is altijd leuk en in Schiedam is dit ook echt de moeite waard! De mooiste historische gebouwen staan namelijk langs het water. Daarom is het een aanrader om een rondvaart in een fluisterboot te doen. De gidsen delen interessante verhalen terwijl je geniet van het mooie uitzicht.

Historisch stadscentrum

Een dagje Schiedam is ook niet compleet zonder een wandeling door het historische centrum. Loop over de sfeervolle pleinen, zoals de Grote Markt, en de vele grachten. Of bekijk de historische schepen bij de Nieuwe Haven en Lange Haven. Genoeg te zien!

Bezoek de windmolens

Molens zijn ook kenmerkend voor deze stad. Wist je dat de molens van Schiedam tot de hoogste van het land behoren? De windmolens werden traditioneel gebruikt voor het malen van granen en werd in het verleden gebouwd met extra hoogte om zoveel mogelijk wind op te vangen. De Nolet is de hoogste molen van de stad, die maar liefst 42,5 meter hoog is!

Ontdek de stad in een museum

Uiteraard kan een museum-uitje ook niet ontbreken in Schiedam. Aangezien het de Jeneverstad is, is het Jenevermuseum een regelrechte aantader. Of ga naar het Stedelijk Museum Schiedam; dit is een verrassend museum vol met kunst en geschiedenis over Schiedam. Hier leer je op speelse wijze de historie van de stad en bewonder je vernieuwende kunst. Scoor hier je tickets met €4,50 korting!

1 (1).png

Nachtje weg in de buurt

Schiedam ligt op slechts 20 min. van Rotterdam, wat het ideaal maakt om dit uitje te combineren met een dagje Rotterdam. Ga bijvoorbeeld met de kids naar Diergaarde Blijdorp (slechts 15 min. met de auto vanaf Schiedam!) en ontmoet de meest bijzondere dieren. Hier zijn tickets met korting. Maak zo’n uitje extra leuk en ga een weekendje weg in Golden Tulip Zoetermeer - Den Haag!

Golden Tulip Zoetermeer - Den Haag 2.jpg