Zo heb je een leuk uitje in Maastricht

Geniet van het bourgondische leven in het grootste stad van het zuiden: Maastricht! In dit blog, vol gratis uitjes en andere activiteiten, gidsen wij jou door de gezellige stad. Deze hotspots van Maastricht kun je namelijk echt niet missen, dus lees snel verder en boek daarna je tripje naar deze gezellige stad!

Het Vrijthof

Als je denkt aan Maastricht, denk je aan het Vrijthof. Dit is het bekendste plein van de stad, met prachtige historische gebouwen en een gezellige sfeer. Bezoek de twee grote kerken: de Sint Servaaskerk en de Sint Janskerk. Ook vind je op dit plein leuke terrassen voor een drankje en, tegelijkertijd, een bijzonder uitzicht. In de avond kun je op het Vrijthof weer genieten van het Maastrichtse uitgaansleven in de populairste kroegjes en cafés, dus ga dit zeker meemaken!

117_TH2_Het Vrijthof (1).jpg

Theater aan het Vrijthof: Les Misérables

Op het Vrijthof vind je ook het Theater aan het Vrijthof. Dit jaar kun jij hier genieten van Les Misérables; een klassieker over het legendarische en tijdloze verhaal over Jean Valjean. Met lessen over vriendschap, liefde en vrijheid. Deze musical is van 13 april t/m 23 april te zien in het Theater aan het Vrijthof, dus mis de iconische musical niet en bestel snel je kaartjes.

LesMis-DPG-696x428 px-scene-v2.jpg

Boekhandel Dominicanen

Voor de echte boekenwurmen is boekhandel Dominicanen in de eeuwenoude Dominicanenkerk een regelrechte aanrader. Deze boekenwinkel wordt gezien als één van de mooiste boekhandels van de wereld. Een wandeling door de Dominicanenkerk is iets wat zeker niet kan ontbreken tijdens jouw bezoekje aan Maastricht.

Winkelen in de stad

Ook in het centrum van Maastricht raak je niet uitgekeken. Elk stadsdeel heeft een leuk winkelaanbod: van leuke boetiekjes, lokale producten tot grote winkelcentra. Shop lekker in de binnenstad, ga naar de Wyck of doe een rondje in het Sphinxkwartier. Er valt echt genoeg te doen voor alle shopaholics.

Wandelen of fietsen in Maastricht

Ook in de omgeving van Maastricht zijn er genoeg mogelijkheden om lekker te wandelen of te fietsen. De Sint-Pietersberg is het natuurgebied aan de rand van de stad waar jij lekker tot rust kunt komen met uitzicht over Maastricht. Hier kun je uiteraard ook fietsen! Als je een stadswandeling doet, kan een bezoekje aan de Sint Servaasbrug over de Maas ook zeker niet missen.

142340050_Maastricht.jpg

Overnachting in Bastion Hotel

Is het Zuiden net iets te ver voor een dagje op en neer? Dan is een hotelovernachting in Maastricht ideaal. Het Bastion Hotel Maastricht Centrum zit op loopafstand van het Vrijthof en het centrum. Geniet daar nu voordelig van een hotelovernachting voor 2 personen inclusief ontbijt. Scoor deze deal nu van 115,50 voor slechts 79,-!

Bastion-Hotel-Maastricht-Ontbijt.jpg