Zo heb je een leuk weekendje weg in Eindhoven

Heb je zin om op een citytrip te gaan naar Eindhoven? Dit kan allemaal ook op budget! Hier hebben wij een paar tips voor gratis of goedkope activiteiten om te doen in Eindhoven. Er valt namelijk genoeg te beleven in deze Brabantse stad!

Slenter door het centrum

Eindhoven is een moderne stad. Rond 1900 was het nog een klein provinciestadje, maar inmiddels is het één van de grootste steden van ons land. Uiteraard kun je hier in het centrum dus lekker winkelen. Maar het centrum bestaat ook uit meerdere pleinen, waaronder De Markt. Hier kun je gezellig op een terrasje zitten en genieten van de sfeer.

343_TH1_De Markt.jpg

Bezoek één van de vele groene parken

Eindhoven zit vol met groene parken! Dus als je even naar de buitenlucht wil is dat ideaal. In Genneper Parken heb je alles voor een dagje uit; in dit sport- en recreatiegebied in het zuiden van de stad kun je simpelweg genieten van de natuur of zelfs midgetgolfen!

Gratis activiteiten voor kinderen

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven in Eindhoven. Op verschillende plekken kunnen zij naar de speeltuin of een kinderboerderij. Een aanrader is de Eigen Wijs Boerderij in het Philips van Lenneppark; hier beleef je een dagje tussen de leukste boerderijdieren!

Snuif wat cultuur op

Deze stad staat ook bekend om de street art die je kunt bekijken. Je kunt ze op veel plekken spotten in de stad, zelfs in tunnels en viaducten. In het centrum van Eindhoven zijn er vaak enorme muurschilderingen door verschillende artiesten. Een uitgebreide plek waar je streetart kunt bekijken is de route vanuit het centrum naar Strijp-S. Verder zijn er ook gratis exposities die je kunt bezoeken in Eindhoven. Bijvoorbeeld de Yksi Expo; een expositie over Nederlands design op gebied van architectuur, kunst en technologie.

Feelgood Market

Iedere derde zondag van de maand is er nog iets extra leuks in Eindhoven: de Feelgood Market! Dit is een bruisende markt met bijzondere en originele handgemaakte producten. Hier kun je dus lekker slenteren of inspiratie opdoen. Nu de dagen warmer worden kun je ook lekker in het gras liggen met een hapje en drankje. De volgende Feelgood Market is op 16 april, dus wees er snel bij.

Hotels in Eindhoven

Een dagje Eindhoven is leuk, maar een weekendje weg is nóg leuker. En dat hoeft zeker niet duur te zijn. Een hotelovernachting bij Bastion Hotels in Eindhoven is nu vanaf 79,- voor 2 personen, inclusief ontbijt, te boeken. Wil je liever in het centrum? In het Sandton Hotel Eindhoven kost een overnachting per kamer inclusief ontbijt slechts 99,-! Boek dus snel één van deze hotels en maak er een leuk weekendje weg van.

dpg-fotos-sandton-eindhoven4.jpg