Zo heb je een onvergetelijke stedentrip in Lissabon

Ben jij op zoek naar een nieuwe bestemming voor je volgende stedentrip? In Lissabon is er meer dan genoeg vermaak! Geniet van de mooiste uitzichten, maak kennis met traditionele muziek en bezoek gezellige wijkjes. Hier hebben wij een paar tips voor jou klaarstaan voor een onvergetelijke stedentrip in de hoofdstad van Portugal.

Ga naar Praça do Comércio

Dit is hét beginpunt van jouw avontuur in Lissabon! Dit is één van de mooiste pleinen van de stad en is gelegen in de benedenstad van Lissabon, met een prachtige toegangspoort tot de stad. Op dit plein vind je ook een standbeeld van Jozef I, hij was de oud-koning van Portugal. Ook heb je hier wat afkoeling op de warmere dagen, aangezien het gelegen is aan de Taag.

frank-nurnberger-SDPMCLUR9f0-unsplash (1).jpg

Maak een rit met tram 28

Als je denkt aan Lissabon, denk je vast aan een gele tram. Dit is Tram 28: die zit vaak helemaal vol, maar hoort echt bij jouw avontuur in Lissabon. Deze tramlijn vertrekt vanaf Martin Moniz en rijdt naar de Baixa. Deze tram rijdt ook door de knusse en pittoreske straatjes van Alfama.

archana-reddy-1yZk9G-Wy5k-unsplash (1).jpg

Wandel door Alfama en beluister de fado

Alfama is één van de bekendste wijken in Lissabon. Dit is de oudste wijk van de stad en is redelijk in tact gebleven na een zware aardbeving in 1755. Dit geeft deze oude wijk een bijzondere uitstraling. Ook kun je hier naar fado muziek luisteren, de traditionele Portugese muziek. Zo snuif je ook weer wat cultuur op!

162542894_Lissabon_wijk Alfama (1).jpg

Bekijk Castelo de São Jorge

In Alfama is ook Castelo de São Jorge, een kasteel dat op de hoogste heuvel van de stad ligt. Vanaf hier kun je ook genieten van een mooi uitzicht over de stad en de Taag. Het is één van de oudste bouwwerken van Lissabon. De geschiedenis van het kasteel en dit stadsdeel gaat terug naar de Romeinse tijd.

Ga naar Miradouro de Santa Luzia

Ook zijn er in de stad genoeg uitzichtpunten, oftewel ‘Miradouros’. Deze zijn in de heuvelachtige wijken en vanaf hier kun je genieten van een fantastisch uitzicht. Er zijn maar liefst rond de 30 uitzichtpunten in de stad, en één van de bekendste is Miradouro de Santa Luzia.

Stedentrip Europa

Ga dus op een onvergetelijke stedentrip naar Lissabon! Snuif de lokale cultuur op en geniet van deze prachtige bezienswaardigheden. Hier is een Stedentrip in Europa vanaf 199,-inclusief vlucht en een hotelovernachting in een 3-sterrenhotel. Kies voor 3, 4 of 5 dagen en uit verschillende bestemmingen in Europa!

Bestemming Lissabon (2) (1).jpg