Tips: Zo houd je een dagje pretpark met kinderen ontspannen

De zomervakantie is dé tijd voor uitjes met de kinderen. En wat is er nou leuker dan een dagje pretpark met je kleinsten? Dit kan echter wel een hele uitdaging zijn… Maar wees gerust: hier hebben wij een paar tips om zo’n uitje zo relaxed mogelijk te houden!

Begin achterin het park

Om zoveel mogelijk de drukte te vermijden, is het slim om achterin het park te beginnen. Zo ontloop je namelijk de drukte aan de voorkant van het park en ga je tegen de stroom in. Zo bespaar je tijd en heb je een iets relaxter uitje.

Kies van tevoren attracties

Een planning maken klinkt misschien als een hoop werk, maar dat valt best mee én het helpt echt om een bezoekje zo relaxed mogelijk te houden. Check dan ook of er voor het pretpark ‘fast lane’ tickets mogelijk zijn. Zo heb je voorrang op andere bezoekers en bespaar je tijd. Hoor je ook geen ongeduldig kind klagen ;)

Kom zo vroeg mogelijk aan

Deze tip draagt bij aan de vorige tips. Als je een dagje pretpark plant, kom dan zo vroeg mogelijk aan. Als je bij openingstijden aankomt is het vaak ook een stuk rustiger én met een beetje geluk hoef je ‘s ochtends maar een korte tijd in de wachtrij te staan.

Genoeg snacks

In het pretpark kun je vaak ook snacks halen, maar toch is het fijn om wat binnen handbereik te hebben. Neem dus genoeg eten en drinken mee voor de kids. En vooral extra water tijdens een warme zomerdag. Zo houd je de energie op peil en bespaar je wat geld!

Laat je kinderwagen opvallen

Je kent het vast wel; je komt in een druk pretpark en er is een menigte van dezelfde soort kinderwagens. Wil je je buggy niet kwijtraken? Doe er dan iets opvallends op, zoals een felgekleurd lint of vlaggetjes. Je kinderwagen kan je dan echt niet missen!

Kies een verzamelplek

Met het enthousiasme van de kinderen gaat het zo snel; voor je het weet verlies je ze uit het oog! Om dit te voorkomen kun je natuurlijk een bandje met je telefoonnummer aan je kind geven. Wat je ook kunt doen is een verzamelplek met de kinderen afspreken. Op die manier weet je zeker dat het goedkomt als je elkaar even verliest.

Een dagje pretpark met korting

Een pretpark-uitje met kinderen blijft toch echt gezellig en leuk, ondanks dat het soms een uitdaging kan zijn. Met deze tips ben je goed voorbereid, dus plan snel een dagje pretpark met de kinderen. Scoor hier tickets met korting voor verschillende pretparken in Nederland en België.

pretparken.jpg