Zo scoor je de meeste korting op een dagje uit

Eropuit gaan naar bijvoorbeeld een pretpark, de wellness of een theatershow en de mooiste herinneringen maken: dit zou je het liefst zo vaak mogelijk willen doen. Maar helaas, dagjes uit zijn vaak best duur. Daarom kan wat korting zeker geen kwaad. Hoe kom je aan de meeste korting op uitjes? Hieronder staan vijf tips om achter de beste deals te komen zodat jij nooit meer een goede korting misloopt!

Vergelijk deals van verschillende sites met elkaar

Het wereldwijde web staat vol met aanbod voor verschillende ticketdeals en uiteraard zijn er websites die met deals komen voor dezelfde uitjes. Check daarom de bekendste sites om erachter te komen waar je de beste deal scoort. Bekijk dan onder andere ook de verzilverperiode; stel dat je namelijk nog geen tijd hebt voor het uitje, dan is er nog genoeg ruimte om het een andere keer te plannen (en natuurlijk ook de korting te behouden!).

Ga na of de deal het geld (extra!) waard is

Bij sommige deals zit er toch net iets meer inbegrepen bij de prijs dan anders. Meestal bestaan deals alleen uit de activiteit zonder iets extra’s. Kijk dus ook naar de waarde van de deal; zitten er meer extra’s bij (bijvoorbeeld gratis koffie, thee en/of een heerlijk hapje) dan in andere deals? Dat is dan natuurlijk veel voordeliger. Hierdoor loop je niet de allerbeste deals mis en is je dagje uit nóg leuker!

Houd tijdelijke deals goed in de gaten

Exclusieve deals zijn vaak het meest voordelig. Deze deals van dagjes uit zijn wel maar heel tijdelijk. Voor deze tijdelijke deals moet je dus up to date blijven. Volg daarom de socialmedia-accounts van verschillende aanbieders of schrijf je in voor de nieuwsbrieven in je mail; zo mis je niet de exclusieve tijdelijke deals die jou het meest interesseren!

Koop een kaartje van tevoren online in plaats van op locatie

Tickets zijn vaak veel duurder als je ze op locatie koopt op de dag dat je ernaartoe gaat. Ook wil je liever niet voor verrassingen komen te staan voordat je je dagje uit begint… Koop daarom van tevoren online een ticket. Hier kan je zeker zijn van de prijs, ben je meer voorbereid én heb je meer kans op korting. Alleen maar voordelen, toch?

Plan je uitje het goedkoopst

Als je tijd kunt maken voor een dagje uit doordeweeks, kun je ook veel geld besparen. Vaak zijn uitstapjes namelijk een stuk duurder in drukke vakanties of weekenden. Dit geldt bijvoorbeeld vooral voor populaire pretparken en uitjes. Kijk daarom goed op welke dagen de tickets goedkoper zijn, en met daarbovenop nog een korting is mooi meegenomen. Hierdoor geniet je van dezelfde mogelijkheden voor een veel kleinere prijs!