5 redenen voor een citytrip naar Antwerpen

Antwerpen staat bekend als een hippe stad en wordt ook wel ‘Diamantstad’ en ‘Modestad’ genoemd. Dit is dan ook een geweldige stad voor een stedentrip! Er zijn namelijk genoeg highlights waar jij van kunt genieten. Ben je benieuwd waarom jij echt op citytrip naar Antwerpen moet? Lees dan snel verder!

Musea hoppen

Het museumaanbod in Antwerpen is enorm: hier kunnen kunstliefhebbers genieten van veel populaire musea. Denk bijvoorbeeld aan het ModeMuseum (MoMu), het Rubenshuis of het Fotomuseum. Ook kun je naar het MAS (oftewel Museum aan de Stroom). Op de tiende verdieping van dit museum kun je gratis (!) een panoramaterras op, met een prachtig uitzicht op de stad.

Ga naar de Diamantwijk

Antwerpen is één van de belangrijkste steden voor de handel van diamanten. De Diamantwijk ligt nabij het Centraal Station. Ook kun je in het DIVA museum alles ontdekken over diamanten, juwelen en zilver. Het museum is tot eind maart 2023 aan het renoveren, maar voor nu kun je meer ontdekken over de Diamantwijk met een gratis audiotour.

Geniet van prachtige architectuur

Antwerpen staat vol met gebouwen met uiteenlopende bouwstijlen. Denk bijvoorbeeld aan station Antwerpen-Centraal: één van de mooiste treinstations. De architectuur werd beïnvloed door verschillende bouwstijlen. Ook kun je naar het oudste gebouw van de stad: het Steen. Het Steen dateert uit de 11e eeuw en ligt aan de Schelde.

Bestemming Antwerpen (1).jpg

Shoppen in leuke winkelstraten

Shopliefhebbers opgelet: in de modestad Antwerpen heb je de leukste winkelstraten! Loop door de Kammenstraat, Vlaamse Kaai, Graaf van Egmontstraat of de Kloosterstraat. In deze straten vind je vooral veel leuke en hippe concept en vintage stores. Voor grote winkels als de Zara en H&M is de Meir the place to be. Als je op de Meir bent is een bezoekje aan de Stadsfeestzaal een aanrader: dit is een prachtige koepel met bladgouden versieringen.

Na het shoppen kunnen jullie nog meer van de stad zien met een fantastische City Trail. Op je telefoon krijg je dan raadsels en leuke opdrachten, die jullie moeten uitvoeren en/of oplossen. Liever de kroeg in? Ga dan op Pub Trail in Antwerpen.

Hotelovernachting 4-sterren hotel Antwerpen

Ga lekker op een mini-vakantie en boek nu een hotelovernachting in Antwerpen! Mercure Antwerp City Centre heeft een centrale ligging en ligt op slechts enkele minuten lopen van het centrum van deze bruisende stad. Scoor hier een hotelovernachting inclusief ontbijt en geniet van een heerlijk weekendje weg!

Blanco 720 x 450 (10).png