5 x uitjes voor alle dierenliefhebbers

Ben jij een echte dierenliefhebber of is je kind een dierenvriend? Er zijn genoeg uitjes die jou dichter bij de dieren brengen! Bereid je voor op een avontuur vol pluizige vrienden, wilde wonderen en onvergetelijke ontmoetingen met de dierenrijkdom van onze planeet. Lees snel verder!

Naar de dierentuin

Een dagje dierentuin is een klassieker onder de dierenliefhebbers. Ontdek hier verschillende diersoorten van over de hele wereld en kom meer te weten over hun gewoontes en leefomgeving. Ontmoet bekende dieren zoals giraffen, leeuwen en tijgers, maar ook andere unieke dieren. Denk aan aardvarkens, jaguars en nog veel meer. Bekijk hier alle deals voor dierentuinen en scoor je tickets met korting!

Tijger - Blijdorp (1).jpg

Safariparken

Voor een extra leuk avontuur is een safaripark een aanrader. Verken het park in je eigen voertuig terwijl je oog in oog komt te staan met wilde dieren. Van leeuwen tot giraffen en nog veel meer dieren: hier lijkt het net alsof je écht in Afrika bent. Het bekendste safaripark in Nederland is Beekse Bergen; hier kun je meer dan 100 verschillende diersoorten spotten én de Big Five!

Libema Beekse bergen.jpg

Aquarium

Ga vooral naar een aquarium als je de wonderen van de onderwaterwereld wil ontdekken! Aquariums zijn er vaak niet alleen om de prachtige zeedieren te bewonderen, maar ook om bedreigde diersoorten te behouden. In Sea Life Scheveningen kom je oog in oog te staan met kwallen, haaien, maar ook pinguïns en nog veel meer.

6464_JD_SEA_LIFE_HUNSTANTON12.jpg

Vogels spotten

Het verkennen van natuurgebieden kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Een bezoek aan een natuurreservaat zal iedere dierenliefhebber goed doen. Wie weet spot je wel unieke dieren in het wild! Tijdens een rondvaart in de Biesbosch kom je in een wetland waar grote groepen vogels dekking, voedsel en nestgelegenheid vinden. Ontdek het zelf met een rondvaart van 1,5 uur en spot deze bijzondere vogels!

Z9 Biesbosch 2 (1).png

Kinderboerderij

Zoek je een toegankelijk uitje met de kids? Ga dan vooral naar een kinderboerderij! Hier kun je de schattige boerderijdieren ontmoeten en knuffelen. Ook leren de kleinsten meer over de verzorging van deze dieren. Je kunt uiteraard naar een kinderboerderij in de buurt gaan of trek met de kids naar Avonturen Boerderij Molenwaard. Naast het ontmoeten van de liefste dieren leren ze je hier ook echt alles over het boerderijleven!

Hoofdbeeld 1 Avonturenboerderij Molenwaard.jpg