Beleef de nieuwe scène van De Vliegende Hollander in de Efteling

De bijzondere waterachtbaan van de Efteling heeft een nieuwe scène! De Vliegende Hollander werd sinds het einde van de kerstvakantie onderhouden en zal vanaf vrijdag 31 maart weer openen voor bezoekers.

Nieuwe scène

Op de plek waar de bezoekers voorheen werden geconfronteerd met een watergordijn en een videoprojectie komt de nieuwe scène: vanaf dit weekend vaar je hier door een kerkhof van vervallen scheepswrakken. In de nieuwe scène zullen Efteling-fans bekende elementen kunnen herkennen. Op de scheepswrakken staan grote houten boegbeelden: deze komen uit het openingsjaar van De Vliegende Hollander.

The Flying Dutchman

Het verhaal van de Vliegende Hollander gaat over de hebberige VOC-kapitein Willem van der Decken. Op eerste paasdag van 1678 besloot hij ondanks het slechte weer met zijn schip uit te voeren naar Oost-Indië. De kapitein komt in een zware storm terecht, waardoor zijn schip in een spookschip verandert. De bekende waterachtbaan van de Efteling laat dit verhaal op een bijzondere manier tot leven komen.

De Efteling heeft ookeen nieuw album gemaakt voor de vernieuwde versie van de bekende waterachtbaan. Ter ere van de opening kun je vanaf nu de nieuwe playlist beluisteren op Spotify en andere streamingdiensten. Sommige tracks zijn opnieuw gemasterd, en andere nummers zijn helemaal nieuw.

Bekijk hier een voorproefje van de nieuwe scène

Tickets voor de Efteling

Vanaf 31 maart kun je de nieuwe scène van deze spannende waterattractie zelf meemaken! Laat je verrassen door deze bijzondere scène en bestel snel je tickets voor een dagje Efteling.