Cast De Tocht schaatst Elfstedentocht en haalt duizenden euro's op voor goed doel

Afbeelding: Lucas Kemper

Een gedeelte van de cast van musical De Tocht heeft afgelopen zondag, 26 maart, een 'Elfstedentocht' verreden in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Samen met meer dan 500 meeschaatsers werd er op die manier 26.363 euro opgehaald voor het goede doel Spieren voor Spieren.

De cast van De Tocht, in het bijzonder acteur Wolter Weulink, had als doel om zoveel mogelijk Elfstedenkilometers te rijden om zich in te leven in hun rol. Weulink slaagde er uiteindelijk zelfs in om de volledige 200 kilometer af te leggen. Volgens de organisatie is dat uniek: zij zeggen dat er nooit eerder een 'Elfstedentocht' werd gereden in een ijshal.

'Alleen samen haal je de finish'

"Ik wil allereerst alle mensen die in de kopploeg hebben meegereden bedanken", zei Weulink na de finish tegen Omroep Friesland. "Het helpt enorm dat je in een zogenaamd treintje kunt rijden waardoor je in een tranche komt. Een Elfstedentocht schaats je alleen, maar alleen samen haal je de finish, dat bewijst dit ook maar weer. Ik heb er even geen woorden voor."

Musicalspektakel De Tocht

It giet oan! De Tocht gaat op 1 oktober eindelijk in première in een speciaal gebouwd theater (met ijsvloer!) in Leeuwarden. Tijdens deze spectaculaire muzikale theaterbeleving word je meegezogen in het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden, die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog één keer komt, dan rijden we hem samen uit. En tja, belofte maakt schuld...

Scoor nu jouw kaartje(s) vanaf 39,50 per stuk!

De Tocht - Elfstedentocht in de Elfstedenhal