De leukste gratis zomeruitjes

De zomer is het perfecte seizoen om er zoveel mogelijk op uit te gaan. Zo geniet je van de zonnestralen en levendige energie. Zoek je uitjes die op budget zijn, of zelfs helemaal niets kosten? Ontdek dan hier de beste manieren om de zomer te vieren zonder je portemonnee te hoeven trekken. Lees snel verder voor de tips!

Stranduitje

Vooral als je in de buurt van de kust woont is een dagje strand een uitje dat niet kan ontbreken in deze lijst. Pak je zwemkleding, zonnebrand en ontspan lekker op het zand. Check hier ook een lijst met spullen die je niet mag vergeten tijdens een dagje strand.

alice-By9NslN-FBU-unsplash.jpg

Vliegtuigen spotten

Dit is vooral leuk met de kinderen! Ga bijvoorbeeld naar het panoramaterras van Schiphol, of ga vliegtuigen spotten bij Vliegveld Teuge in Apeldoorn. Zo zie je vanaf Schiphol de Boeings in de lucht vliegen of kom je zelfs een parachute tegen. Geniet dus lekker op een terras terwijl de kleinsten zoveel mogelijk vliegtuigen proberen te spotten.

Stadswandeling

Ook kun je altijd een stad (her)ontdekken; je eigen stad of een stad in de buurt. Dit kan kosteloos of op een klein budget. Zo geniet je van het mooie weer en kom je aan de 10.000 stappen. Leuk en sportief! Wil je toch nog een extra activiteit doen in de stad met een grote groep? Hier is een City Trail - een interactieve speurtocht - voor 6 personen met €30,- korting!

5 foto.jpg

Bezoek lokale parken

Geniet van de buitenlucht en de natuur, en ga lekker naar een park in jouw buurt. Doe een wandeling, of organiseer samen met vrienden of familie een picknick. Of ga met de kinderen naar de speeltuin. Met dit uitje geniet je echt optimaal van de zomerse sfeer!

Gratis musea

Een cultureel uitje hoeft ook niets te kosten. In Nederland zijn er namelijk genoeg gratis musea! Het is misschien even zoeken, maar ze zijn er wel. Denk bijvoorbeeld aan Futureland in Rotterdam of het Bierreclame Museum in Breda. Hier is een site die jou op weg helpt naar meer dan 100 gratis musea in Nederland.

Geniet van dagjes uit met korting

Een dagje uit kan dus geheel gratis, of op een zo klein mogelijk budget als je wilt. Hier kun je voor een uitje op een klein budget tickets scoren met korting. Geniet optimaal van de zomer en maak er samen een onvergetelijk seizoen van!