Dit zijn de mooiste historische steden van Nederland

Nederland zit vol met pittoreske steden waar je eeuwenoude verhalen kunt herbeleven. Elke stad heeft zo z’n eigen charme met elk een uniek verhaal uit de geschiedenis. Ga daarom terug in de tijd, bezoek alle steden en vink het lijstje af!

Utrecht

Utrecht is één van de oudste steden van Nederland, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De historische binnenstad zit vol met historische gebouwen. Denk aan de iconische Domtoren en de oude gebouwen van de universiteit. Loop ook lekker rond op de Oudegracht, met historische werfkelders die omgebouwd zijn tot gezellige cafés.

jonne-makikyro-p9I9J55p0Ic-unsplash.jpg

Maastricht

Gelegen in het zuiden van het land heeft Maastricht een bijzondere mix van Nederlandse en Europese invloeden. De binnenstad heeft historische kerken en forten. De oudste kerk van de stad is de Sint-Servaasbasiliek, waarvan de bouw al in de 6e eeuw begon. Naast deze basiliek is er ook de Sint-Janskerk, die uit de 14e eeuw dateert.

giu-vicente-c5UCzwjpQzY-unsplash.jpg

Leiden

Leiden is een stad vol nostalgie en monumentale gebouwen. Deze stad staat niet alleen bekend om de universiteit, maar ook om de historische grachten en vele musea. Bewonder de prachtige Pieterskerk en de Domtoren, die teruggaat tot de 13e eeuw. Voor een museum-uitje is het Rijksmuseum van Oudheden ook een aanrader!

ruben-hanssen-ZXUnL-s5aWE-unsplash.jpg

Delft

Delft verdient ook zeker een plekje in deze lijst van mooie historische steden. Bekend van het Delfts blauwe aardewerk, heeft de stad ook een prachtige historische binnenstad met mooie grachten. In dit pittoreske stadje kun je het historische Prinsenhof bezoeken, naar het Royal Delft Museum gaan of genieten van de sfeervolle binnenstad.

toni-zaat-qRuS3Zr6qHY-unsplash.jpg

Haarlem

Haarlem heeft een unieke historische sfeer, met de Grote Markt als centraal punt. Omringd door oude gebouwen, waaronder het imposante stadhuis, maakt dit zeker een mooie stad. Slenter rond op de wekelijkse markt, of bezoek eens de schilderachtige hofjes van de stad. Deze hofjes dateren uit de 17e eeuw en geven het een charmante look!

hamid-bagheri-mxGtk89NtZE-unsplash.jpg

Amsterdam

De hoofdstad van ons land kan ook niet ontbreken in dit lijstje. De iconische grachten uit de 17e eeuw en de prachtige herenhuizen geven een unieke sfeer aan de stad. Uiteraard zijn musea zoals het Rijksmuseum en Van Gogh Museum ook aanraders als je in Amsterdam bent. Tip: met een rondvaart kun je de stad bewonderen vanaf het water!

nastya-dulhiier-3Ze88tZX-p0-unsplash.jpg

Zoek een hotel of ga eropuit in de buurt

In bovenstaande steden heb je meer dan genoeg historische monumenten om te ontdekken! Ze bieden allemaal hun unieke bezienswaardigheden en erfgoed. Wil je liever een weekendje weg in een hotel in de buurt of zoek je nog een uitje in de stad? Check dan ons gehele aanbod voor tickets met korting!