Deze theaters moet je een keer van binnen hebben gezien

Een avond uit is meer dan alleen de show of voorstelling waar je naartoe gaat. Het comfort van het desbetreffende theater is immers net zo belangrijk. Gelukkig hebben we in Nederland een heleboel prachtige theaters. Onderstaand een paar theaters waar echte liefhebbers zeker eens een bezoek aan moeten brengen!

Koninklijk Theater Carré

Dit Amsterdamse theater is voor veel artiesten een holy grail. Als je hier eenmaal staat, heb je het best wel gemaakt. Maar ook voor theaterbezoekers is het een feestje om hier te komen. De grandeur van weleer komt je tegemoet en er zijn borstbeelden van grote Nederlandse artiesten te vinden.

Carré is al sinds 1887 in gebruik en kent dus een rijke geschiedenis. Eerst deed het dienst als theater voor circusvoorstellingen, maar later kwamen daar variétévoorstellingen en andere vormen van volksvermaak bij. Het theater heeft een capaciteit van bijna 1800 plaatsen.

Koninklijke Schouwburg Den Haag

Toen vorst Karel Christiaan van Nassau-Weilburg in 1766 een stadspaleis in Den Haag liet bouwen, had hij nooit kunnen bedenken dat meer dan 250 jaar later mensen in zijn ‘huis’ zouden genieten van theater. Toch is dat nu wel het geval. In de loop der jaren is het gebouw geregeld gerenoveerd en verbouwd, waardoor het nu een moderne schouwburg is met en historische inrichting.

In de Koninklijke Schouwburg vinden diverse optredens plaats. Van opera tot theater en van cabaret tot musicals: het gevarieerde programma biedt vertier voor jong en oud.

Stadsschouwburg Groningen

En dan ook nog even een theater dat niet in de Randstad ligt. De Stadsschouwburg in Groningen bevindt zich midden in de stad en mag zich Rijksmonument noemen. Ook hier is het een nostalgisch gebeuren, aangezien het theater uit het einde van de 19e eeuw stamt. De laatste jaren is het gebouw volop gerenoveerd en dat heeft de Stadsschouwburg alleen maar goed gedaan.

Kijk, als je hier binnen bent, vooral eens naar boven. De plafonds zijn namelijk prachtig beschilderd.

Naar het theater met korting

Wil jij één van bovenstaande theaters bezoeken? Bekijk dan snel ons theateraanbod en kijk of er een voorstelling staat gepland in de desbetreffende theaters.

Beeld Carré: Nathan Reinds