Dit zijn de populairste concertzalen in Nederland

Er zijn in Nederland heel wat plekken te vinden waar je kunt genieten van live muziek. Veel internationale topacts doen ons land aan tijdens hun tour en natuurlijk zijn er veel artiesten van eigen bodem. Trommel vlug je vrienden en/of familie op en ga samen naar één van onderstaande concertzalen om te genieten van een tof concert.

Ziggo Dome - Amsterdam

Dit is verreweg de grootste indoor concertlocatie van Nederland. Er passen maar liefst 17.000 mensen in! Deze Amsterdamse zaal opende in 2012 haar deuren en is een waar begrip geworden. Buitenlandse topacts als Pearl Jam, Lady Gaga, Madonna, Beyoncé en Prince hebben allemaal op dit podium gestaan. Nog steeds staat er geregeld een artiest van formaat in deze zaal te spelen.

Paradiso - Amsterdam

Poppodium Paradiso staat ook in Amsterdam. Hoewel er slechts 1.500 mensen in de grote zaal passen, traden hier veel befaamde namen op. De Rolling Stones gaven er in 1995 zelfs een geheim concert. Best cool, zeker als je je bedenkt dat het een voormalige kerk is. Er zijn plannen om Paradiso uit te breiden en flink te verbouwen, waardoor het een nog prominentere plaats kan innemen.

Doornroosje - Nijmegen

Geniet van concerten in hét poppodium van Nijmegen. Vroeger werden er veel bands geprogrammeerd die nog niet waren doorgebroken, zoals Joy Division, Nick Cave, Doe Maar, Radiohead en Green Day. Dat is nog steeds het geval, maar nieuwe muziekstijlen zijn ook meer dan welkom. In 2014 werd het nieuwe gebouw geopend, gelegen naast het Centraal Station.

Johan Cruijff Arena - Amsterdam

Eén van de grootste locaties om een concert te houden in Nederland is de Johan Cruijff Arena. Tijdens zo’n evenement passen er maar liefst 71.000 mensen in het Ajax-stadion! Er zijn soms wel klachten over de kwaliteit van het geluid, maar de Arena doet er alles aan om bezoekers een goede concertervaring te bezorgen. Daarnaast is er een station voor de deur én is de parkeergelegenheid optimaal.

De Kuip - Rotterdam

Steeds vaker worden er weer concerten geprogrammeerd in De Kuip. En dat is verrassend, want vooral in de vorige eeuw was dit Rotterdamse stadion the place to be voor een goed concert. Op zo’n moment passen er ongeveer 50.000 mensen in dit stadion van Feyenoord. Wie dit nog een keer wil meemaken moet vlug zijn, want heel vaak komt een concert in de Kuip niet meer voor en wellicht komt er ooit een nieuw stadion.

GelreDome - Arnhem

In het GelreDome passen tussen de 34.000 en 41.000 mensen wanneer er een concert plaatsvindt. Dit onderkomen in Arnhem, doorgaans het voetbalstadion van Vitesse, werd in 1998 geopend. Namen als Bruce Springsteen, Paul McCartney, Bon Jovi en de Spice Girls traden hier op. Het multifunctionele gebouw kan zich binnen 5 uur transformeren.

Melkweg - Amsterdam

De Amsterdamse concertzaal De Melkweg heeft haar naam te danken aan de oude functie van het gebouw. Dat was eerst een suikerraffinaderij en later een melkfabriek. Afhankelijk van de indeling passen er 1.250 mensen in de zaal. Naast poppodium doet De Melkweg ook dienst als cultureel centrum met debatten, clubnachten, festivals en speciale tentoonstellingen.

Effenaar - Eindhoven

In de binnenstad van Eindhoven kun je van live muziek genieten in de Effenaar. Deze locatie heeft twee zalen en een totale capaciteit van 1.700 mensen. Bekende acts traden hier vroeger op, zoals Red Hot Chili Peppers, The Ramones, The Cure en Queens of the Stone Age. Nog steeds worden er veel bandjes geprogrammeerd, maar er is ook ruimte voor meer.

Rotterdam Ahoy

Tot slot nog Rotterdam Ahoy, naast de Ziggo Dome een andere bekende concertzaal van ons land. Sinds kort heeft dit complex een ‘broertje’ gekregen met de RTM Stage, waardoor heel Ahoy gigantisch is vergroot. Naast concerten worden hier ook filmavonden, beurzen en festivals (zoals North Sea Jazz) gehouden. De maximale capaciteit van de grote zaal is ruim 16.000 personen.