Hoe kom je zo voordelig mogelijk aan treinkaartjes?

Bij een dagje uit hoort ook reizen. Natuurlijk kun je een tijdje in de auto zitten om bij je uitje te komen, maar wil je liever met de trein of heb je geen auto? Lees dan snel verder, want wij hebben verschillende treinkaartjes op een rij gezet. Met deze voordelige tips reis je zo goedkoop mogelijk met de trein door het land.

Treinkaartje voor groepen

Ga je eropuit met je gezin of een groep vrienden? Dan is het voordelig om een NS groepsticket aan te schaffen. Zo’n groepsticket is alleen geldig tijdens daluren en kun je al reserveren vanaf 2 t/m 7 personen. Hier geldt: hoe meer mensen, hoe voordeliger. Reis je met 2 personen, dan is een ticket p.p. €16,-. Met 7 personen is een ticket p.p. slechts €6,30! Een goed excuus dus om met meerdere mensen eropuit te gaan. Dan is het ook nog eens extra gezellig.

Met kinderen op stap

Reis je met kinderen? Kinderen t/m 3 jaar reizen sowieso altijd gratis met de trein. Wat sommigen niet weten is dat het mogelijk is om een Railrunner ticket te kopen voor kinderen van 4 jaar t/m 11 jaar. Dit kaartje kost slechts €2,50 per kind en kan voor een hele dag onbeperkt worden gebruikt! Ga je op stap met kinderen t/m 18 jaar? Dan kunnen zij reizen met een Jongeren Dagkaart voor slechts €7,60. Dit kaartje geldt overigens alleen tijdens de daluren, niet tijdens de spits.

De fiets mee

Ga je eropuit met de fiets? Deze kun je meenemen in de trein (maar niet tijdens de spits!). Bij NS koop je dan een fietskaartje voor €7,50. Soms is een dagje uit op een goede fietsafstand van het dichtstbijzijnde station. Als je geen fiets hebt, kun je altijd nog een OV-fiets huren voor €4,15 per dag. Zo wordt naar je bestemming fietsen iets makkelijker!

Reizen met huisdieren

Hoe gezellig is het om met je huisdieren op pad te gaan! Als je met de trein reist, kun je uiteraard ook je hond of kat meenemen met een Dagkaart Hond. Een assistentiehond reist altijd gratis mee en kleine huisdieren mogen mee in een mand of tas. Maar let op: zorg er wel voor dat zij geen zitplaats innemen! Neem ze dus gezellig op schoot.

Extra korting tijdens het reizen

Als je met iemand de trein pakt die een NS Flex-abonnement heeft, kun je maar liefst 40% korting scoren! Deze samenreiskorting geldt tijdens de daluren én voor een hele dag in het weekend en op feestdagen. Dit kan ook als iemand een studenten-OV bezit. Dit kan met maximaal 3 extra reizigers, dus ga samen op stap!

Dankzij bovenstaande tips kom je zo voordelig mogelijk aan een treinkaartje. Hierdoor wordt een dagje uit net iets goedkoper (en makkelijker). Bekijk snel onze leuke deals voor een dagje uit en maak samen de mooiste herinneringen.