Jan Kooijman maakt musicaldebuut in Pretty Woman

Beeld: William Rutten

Jan Kooijman gaat voor het eerst in een musical spelen. De danser, acteur en presentator is vanaf eind september namelijk te zien in Pretty Woman. Hij neemt de hoofdrol van zakenman Edward Lewis op zich.

"Ik kijk ernaar uit om mij de rol van Edward eigen te maken, met een groot talent als Shanna Slaap als Vivian Ward aan mijn zijde", aldus Kooijman. "Dat ik nu voor het eerst het acteren met zingen mag combineren op een toneel, is voor mij de kers op de taart."

'Pretty Woman is nostalgie'

Kooijman kent de filmversie van Pretty Woman, waarin zijn personage werd gespeeld door Richard Gere, erg goed. "Als ik terugdenk aan die film word ik overvallen door een prettig gevoel van nostalgie. Als er íéts is dat ik mis aan vroeger, is het de videotheek. Ik weet nog maar al te goed dat ik daar als jonge filmfan, met mijn ouders Pretty Woman huurde. Ik kijk ernaar uit om dat gevoel van nostalgie over te brengen in het Beatrix Theater Utrecht."

Cast Pretty Woman

Producent Stage Entertainment maakte eerder al bekend dat Shanna Slaap de vrouwelijke hoofdrol speelt en heeft nu ook andere namen bekendgemaakt. Zo worden andere rollen ingevuld door Dana van der Geer (Kit De Luca), Mitch Wolterink (Happy Man/Mr. Thompson/Hollister) en Reinier Démeijer (Philip Stuckey).

Tickets Pretty Woman

Pretty Woman is vanaf 21 september 2023 te zien in het Beatrix Theater Utrecht. Wacht niet te lang en verzeker je van tickets!