Dit was onze superleuke ochtend bij LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen

Het is natuurlijk altijd een goed idee om Scheveningen te bezoeken. Zeker in de zomer floreert deze badplaats en is het heerlijk toeven op het strand. Maar wist je dat er op de Boulevard ook allerlei leuke dingen te beleven zijn? Neem bijvoorbeeld LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen. Wij gingen een ochtendje langs en beleefden een erg leuke tijd.

Al bij aankomst wordt het oog meteen naar de ingang van deze indoorattractie getrokken. Voor de deur staat namelijk een gigantische giraffe, helemaal gemaakt van LEGO®. Echt alle voorbijgangers kijken ernaar en maken foto's. Het voorproefje smaakt meteen naar meer, want het bouwwerk is echt onwijs mooi.

IMG_8404.jpg

LEGOLAND® Scheveningen, dé plek om te bouwen en spelen

LEGOLAND® - geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar - opende in de zomer van 2021 haar deuren in Scheveningen en is al niet meer weg te denken uit de badplaats. En dat is ook niet zo gek, want je kunt op deze plek ontzettend veel doen. Zodra je de drempel overstapt, ontvangen kinderen bijvoorbeeld een speurtocht. Bij een goede oplossing worden ze beloond met een leuke verrassing, waardoor veel kinderen meteen beginnen te zoeken.

Kijk je ogen uit in de attracties

Ook de attracties zijn erg in trek. Zo worden er op verschillende tijdstippen 4D-films van LEGO® vertoond in een speciale bioscoop. Dit is echt unieke ervaring, omdat je door de special effects bijna 'in' de film wordt gezogen. Verder moet je ook zeker een ritje maken in de Imagination Expres. Zodra je bent ingestapt, ga je op reis door een bijzondere LEGO®-wereld. Onderweg scoren jullie punten door met een laser op verschillende doelen te schieten. Liever je ninja-skills testen? Dat kan dan weer bij het speciale laserdoolhof.

IMG_8371.jpgIMG_8395.jpgIMG_8388.jpgIMG_8403.jpg

Bouw je eigen raceauto

Verder kun je in LEGOLAND® Discovery Centre naar hartenlust bouwen en spelen. Er zijn verschillende zones met elk hun eigen thema. Denk aan Ninjago, Duplo, Friends en de Werkplaats. Vooral die laatste plek is in trek. Kinderen zijn druk in de weer met het maken van een eigen raceauto, om ze vervolgens tegen elkaar te laten racen. Keer op keer worden er aanpassingen gedaan om tot de allersnelste auto te komen.

IMG_8401.jpgIMG_8402.jpg

Miniland: ontdek Scheveningen van LEGO®

Wat ook echt is het oog springt, is Miniland. Hier zijn Scheveningen en Den Haag in het klein nagemaakt, helemaal van LEGO®. Er vallen allerlei leuke details te zien zoals het paleis van de koning, het Binnenhof, het stadion van ADO Den Haag, de Pier en nog veel meer. Bovendien wisselen dag en nacht elkaar af, waardoor je de stad ook mooi verlicht ziet. Let daarnaast ook zeker op alle bewegende elementen, want er zitten veel leuke grapjes verstopt. Echt een lust voor het oog!

IMG_8383.jpgIMG_8377.jpgIMG_8382.jpgIMG_8381.jpgIMG_8379.jpg

Een dagje uit voor de hele familie

LEGOLAND® Discovery Centre is dus echt een uitje voor de hele familie. Een bezoek duurt ongeveer 2 à 2,5 uur, er is een fijne cafetaria waar je even lekker kunt bijkomen en de bereikbaarheid is top. De tramhalte en parkeergarages liggen op slechts enkele minuten lopen. Natuurlijk kan ook een rondje in de shop (waar exclusieve LEGOLAND®-sets te koop zijn) niet ontbreken, want wie eenmaal met LEGO® in aanraking is geweest, kan ermee blijven spelen. Voor tips en tricks mag je trouwens altijd een rondlopende 'playmaker' aanspreken. Je kunt ze alles vragen over LEGO® en ze vertellen je hoe je thuis goed kunt bouwen. Ook worden er gedurende de dag verschillende mini-workshops gegeven in LEGOLAND®.

Ga dus snel een keer langs en beleef het zelf!

IMG_8394.jpgIMG_8397.jpgIMG_8398.jpg