Recensies Mamma Mia!: 'Een meeslepende, muzikale en meesterlijke musical'

De musical Mamma Mia! ging afgelopen zondag in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Uiteraard was daar de nodige pers aanwezig om deze klassieker, die in het komende seizoen alweer voor de vierde keer te zien is in de Nederlandse theaters, te recenseren. Lees hieronder een verzameling van een paar recensies.

Algemeen Dagblad - 4 sterren
"Wat een feest, zoveel aandacht voor het kleine. Het maakt de vierde (!) tournee van Mamma Mia! langs Nederlandse theaters en schouwburgen toch echt weer de moeite waard. De ABBA-musical is een eigentijdse klassieker, ook dankzij de hoogwaardige cast die glorieert op bijna alle fronten. Soraya Gerrits (hoofdrol van Sophie, red.) blijkt een begenadigd vocalist, Brigitte Heitzer (speelt moeder Donna) een publieksspeler die iedereen meekrijgt in haar enthousiasme. Ook de mannen mogen er zijn: 'vaders' René van Kooten, Dennis Willekens en Barry Beijer en de aanstaande echtgenoot Samir Hassan beschikken alle vier over een jaloersmakende, droogkomische timing. (...) Veel meer dan dat is Mamma Mia! een meeslepende, muzikale en meesterlijke musical."

Lees de hele recensie.

Musicalworld - 5 sterren
"Wat deze Mamma Mia! zo onmisbaar maakt in dit nieuwe musicalseizoen, zijn de cast en hun regisseur Martin Michel. Dat smallere decor dat ons in de eerste minuten zo de adem beneemt, maakt van de show die eens een groot en breed spektakel was, een onverwacht kamerspel. Tijdens de komische scènes wanen we ons in een geoliede televisiesitcom, de ernstiger scènes maken de confrontaties tussen de karakters vele malen heftiger."

Lees de hele recensie.

De Telegraaf - 4 sterren
"Een kwart eeuw geleden maakten Daniël Cohen en Coot van Doesburgh, respectievelijk voor het verhaal en de liedjes, al een Nederlandse vertaling op Mamma Mia!. Vertaler Jeremy Baker heeft het, hoewel het verhaal zich afspeelt in de jaren zeventig en negentig, tekstueel naar deze tijd getrokken. Het klinkt daardoor frisser. (...) Een vrolijke familievoorstelling die het publiek deze herfst en komende winter een heerlijke nazomer in het theater geeft."

Lees de hele recensie.